Δευτέρα, 8η Ιουλίου 2024  4:17 πμ
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015 15:41

Μεγάλο ενδιαφέρον για την Αστροπαρατήρηση στον Άγιο Βλάση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

astrovradiaagiosvlasis2

astrovradiaagiosvlasis4astrovradiaagiosvlasis3WP_20150811_22_12_15_ProWP_20150811_21_52_17_ProWP_20150811_21_52_14_Pro

Φωτογραφίες   από την Αστροβραδιά που πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στον Άγιο Βλάση Αγρινίου δημοσίευσε η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος στην σελίδα της https://www.facebook.com/astronomiki. Σημειωτέον ότι οι θερινές δράσεις της Αστρονομικής έχουν ως στόχο την προώθηση  του αντικειμένου της Αστρονομίας στπ ευρύ κοινό, καθώς και την ανάδειξη παρατηρητηρίων σε ορεινές και όχι μόνο περιοχές του τόπου μας:

Μερικές εικόνες από την Αστροβραδιά που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11/8/15, στον Άγιο Βλάσιο, Αγρινίου με μεγάλη επιτυχία. Έγινε παρουσίαση βασικών εννοιών στην αστρονομία σε σχέση με τα άστρα και τους πλανήτες. Στη συνέχεια έγινε ουρανογραφία, παρουσιάστηκαν οι βασικόί αστερισμοί και τρόποι πλοήγησης στον ουρανό. Τέλος, έγινε παρατήρηση με τηλεσκόπιο του πλανήτη Κρόνο, πλανητικά νεφελώματα όπως αυτό του δακτλιδιού Μ57, του Αλτήρος Μ27, τον γαλαξία της Ανδρομέδας Μ31, το διπλό άστρο του Κύκνου Albireo, και μπόλικη συζήτηση κατά την παρατήρηση. Ευχαριστούμε πολύ τον ξενώνα 4 seasons για την ευγενική του φιλλοξενία. Ανανεώνουμε το ραντεβού για κάποια μελλοντική διοργάνωση αστροβραδιάς στην περιοχή.
Διοργάνωση: Αστρονομική & Αστροφυσική Εταιρία Δυτικής Ελλάδος & Ξενώνας 4 seasons.
Συντονισμός: Λίνος Υφαντής.
Παρουσίαση: Κίμωνας Παπαθανασόπουλος

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 3009 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News