Σάββατο, 11η Μαίου 2024  3:48 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 16:52

Βραδιά Αστροπαρατήρησης στο Λιμάνι Μεσολογγίου (Σαβ 15/7/2017)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Σάββατο στις 22:00 οι Saltsinistas και η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας, προσκαλούν στο Λιμάνι Μεσολογγίου (στα χαλίκια απέναντι από το μαγαζί Ζ’plaz), σε μια βραδιά αστροπαρατήρησης.

«Θα συζητήσουμε για την θέση της Γης στο ηλιακό σύστημα, τη θέση του ηλιακού συστήματος στον γαλαξία μας, η θέση του Γαλαξία μας στην τοπική ομάδα γαλαξιών, η θέση της τοπικής μας ομάδας στο σμήνος γαλαξιών της Παρθένου όπου ανήκουμε, η θέση του σμήνους στο υπερσμήνος γαλαξιών, μέχρι μια συνολική εικόνα του γνωστού Σύμπαντος.

Θα παρατηρήσουμε τους 2 μεγάλους αεριώδεις πλανήτες του ηλιακού συστήματός μας Δια και Κρόνο. Κατόπιν θα παρατηρηθούν διπλά άστα, ανοιχτά και σφαιρωτά σμήνη και γαλαξία αν μας το επιτρέπει η φωτορρύπανση της περιοχής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα θα διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση.

Διαβάστηκε 1134 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 12:13
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.