Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  11:30 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 18:26

Κινητοποίηση αγροτών στον ΕΛΓΑ Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκινά σήμερα ο νέος κύκλος αγροτικών κινητοποιήσεων που πιθανότατα θα κλιμακωθούν με νέα μπλόκα στην Εθνική Οδό.
Στο Αγρίνιο «αγωνιστικό ραντεβού» έδωσαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Θέρμου – Καινουρίου – Παναιτωλίου στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ (επί της οδού Καλλέργη) όπου πριν λίγα λεπτά σημειώθηκε κινητοποίηση με περιορισμένη συμμετοχή. Στην εκδήλωση μίλησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης και η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.
Σύμφωνα με τους αγρότες «η προσπάθεια της κυβέρνησης για αποδυνάμωση του αγροτικού κινήματος δεν θα περάσει. Η κυβέρνηση έχει σχέδιο να εμποδίσει τον πανελλαδικό συντονισμό και να απαξιώσει τον αγώνα μας με εξαγγελίες προβοκατόρικες και διασπαστικές. Κάποιες αφορούν σε χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες, δεν τα χαρίζει, όπως η καταβολή επιδοτήσεων/ενισχύσεων. Άλλες είναι ψίχουλα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, και άλλες είναι προς όφελος τραπεζιτών-βιομηχάνων, όπως η Κάρτα Αγρότη . Στόχο έχουν να καλλιεργήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα των πόλεων, με την άποψη ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν έχουν λόγο να γίνουν, αφού δήθεν η κυβέρνηση δίνει λύσεις».
Οι αγρότες υποστηρίζουν πως τριπλασιάζονται οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, σταδιακά, μέχρι το 2022, διπλασιάζεται σχεδόν ο συντελεστής φορολόγησης (από 13% το 2016 ανεβαίνει στο 22% το 2017 κι έπεται συνέχεια στα επόμενα χρόνια),ενώ με τα τεκμήρια διαβίωσης φορολογούνται όλοι τους, ανεξάρτητα αν έχουν, ή όχι εισόδημα και πόσο. Υποστηρίζουν επίσης πως η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια στο 24% και η κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου που μαζί με αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και τα άλλα πολλά αγροτικά χαράτσια που επιβάλλονται εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος παραγωγής. Κάνουν λόγο επίσης για επιβολή πρόσθετου τέλους στο νερό άρδευσης και ύδρευσης, κατάργηση του ΟΓΑ και σχεδιαζόμενη περικοπή κατά 60% των συντάξεων στους συνταξιούχους που συνεχίζουν να καλλιεργούν.
Διεκδικούν επίσης άμεσα να γίνουν εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας των τελευταίων βδομάδων, απαιτώντας αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών.

unnamed (2)Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου 

Η σημερινή κινητοποίηση στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο. Σε σχετική ανακοίνωση του Ε.Κ.Α. αναφέρεται:
Το Ε.Κ.Α. και τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ εκφράζουν την ταξική αλληλεγγύη τους και στηρίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς. Η αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική που σχεδιάζουν από κοινού συγκυβέρνηση ( ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ) – κουαρτέτο – κεφάλαιο με τη στήριξη των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου , όλοι μαζί άλλωστε ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, φέρνουν καθημερινά όλο και σε πιο δύσκολη θέση την εργατική τάξη τη μικρομεσαία αγροτιά και τους μικροΕΒΕ.
Στόχος τους είναι να απαξιώσουν πλήρως την εργατική δύναμη να χτυπήσουν τα εναπομείναντα δικαιώματα και κατακτήσεις . Να ξεκληρίσουν τη μικρομεσαία αγροτιά και να χτυπήσουν τους μικρομεσαίους ΕΒΕ . Η κυβέρνηση με το ψέμα και τη διαστρέβλωση προσπαθεί να πείσει το λαό ότι νοιάζεται γι’ αυτόν .
Σ’ αυτή την ανελέητη και βάρβαρη επίθεση για να βάλουμε φραγμό μόνο ένας δρόμος υπάρχει. Είναι ο ενωμένος ταξικός αγώνας εργατών, μικροαγροτών, μικροΕΒΕ. Συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία και συλλόγους , λαϊκές επιτροπές , επιτροπές αγώνα μπορούμε να τα καταφέρουμε .
Με σύνθημά μας εργατιά- αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά προχωράμε μπροστά.
Βάζοντας εμπόδια στο να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική σήμερα οργανώνουμε την πάλη μας να περάσουμε στην αντεπίθεση και τον πλούτο που παράγουμε να τον εκμεταλλευόμαστε εμείς για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας και όχι μια χούφτα παράσιτα για να αυξήσουν τα κέρδη τους.
ΤΟ

3

4

5

7

8

unnamed (1)

unnamed (2)

unnamed

 agrinionews.gr
Διαβάστηκε 1135 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 20:17
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.