Παρασκευή, 17η Απριλίου 2026  5:03 μμ
Πέμπτη, 02 Απριλίου 2026 15:18

Τελετή απότισης φόρου τιμής στον Αρχηγό των Μεσολογγιτών Αθανάσιο Ραζηκότσικα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 1 Απριλίου 2026, η κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Αρχηγού των Μεσολογγιτών, Αθανασίου Ραζηκότσικα. Παρά τη ματαίωση της προγραμματισμένης εκδήλωσης για την «Ημέρα του Αρχηγού» λόγω των προβλεπόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών, ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής Διονύσιος Σολωμός» και το Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος» τήρησαν το καθιερωμένο ραντεβού με την ιστορία, αποδίδοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στον μεγάλο αγωνιστή.

Στην σεμνή τελετή που έλαβε χώρα, στεφάνι κατέθεσαν ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, κ. Σπυρίδων Διαμαντόπουλος, η εκπρόσωπος του Ιστορικού Μουσείου «Διέξοδος», κ. Δήμητρα Καρέτσου , ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής Διονύσιος Σολωμός», κ. Τάκης Φωλιάς , ο Πρόεδρος του «Ιστορικού Συλλόγου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου» κ. Νάσος Αγγελόπουλος καθώς και ο εκπρόσωπος του «Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών και Ιστορικών Γενών της Ελλάδος» κ. Θεόδωρος Κωτσάκης.

Η «Ημέρα του Αρχηγού» αποτελεί διαχρονικά ένα ουσιαστικό σημείο αναφοράς στο πλαίσιο των Εορτών Εξόδου. Η χθεσινή παρουσία των συμμετεχόντων επιβεβαίωσε την προσήλωση της πόλης στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την απόδοση της πρέπουσας τιμής στο βαρύ φορτίο της προσφοράς και της θυσίας του Αρχηγού των Μεσολογγιτών, κρατώντας ζωντανό το μήνυμα του αγώνα για την Ελευθερία.

Διαβάστηκε 216 φορές
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.