Τους Τρεις Ιεράρχες, τον Μέγα Βασίλειο, τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο και τον Γρηγόριο τον Θεολόγο, τους προστάτες της Παιδείας και των Γραμμάτων, τίμησε η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας με δυο εκδηλώσεις σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο.
Αυτή του Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 29.02.26, ενώ αυτή του Αγρινίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (30.01.26).

Στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, τιμήθηκε ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Αθανάσιος Πιρπίλης, εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ο επίσης συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Φώτης Μάλαινος, εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο Αθανάσιος Πιρπίλης
O Φώτης Μάλαινος
Στους δύο συνταξιούχους εκπαιδευτικούς απονεμήθηκε, από τον Μητροπολίτη κ.κ. Δαμασκηνό, η Ανώτατη Τιμητική Διάκριση, ο Χρυσός Σταυρός της Μητροπόλεως!
Η ομιλία του εκπαιδευτικού Αθανάσιου Πιρπίλη:
Η ομιλία του εκπαιδευτικού Φώτη Μάλαινου:
Για τα πρόσωπα και το έργο των δύο εκπαιδευτικών μίλησε η κα. Ελένη Σταμπέλου, Εκπαιδευτικός και ο κ. Χάρης Φαρμάκης, Δικηγόρος.
Η Ελένη Σταμπέλου
Η ομιλία της εκπαιδευτικού, Ελένης Σταμπέλου:
Ο Χάρης Φαρμάκης
Η ομιλία του δικηγόρου, Χάρη Φαρμάκη:
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης η γυναικεία Βυζαντινή Χορωδία του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, υπό την διεύθυνση της Μουσικού κας. Γεωργίας Βουλδή, απέδωσε εκκλησιαστικούς ύμνους και άσματα της εορτής των Τριών Ιεραρχών.
Αξίζει να τονίσουμε ότι στο πλαίσιο της αντίστοιχης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι, στον Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής, τιμήθηκε η συνταξιούχους εκπαιδευτικούς κα. Παναγιώτα Πελέκη, εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ο κ. Αθανάσιος Ζαρζάνης, εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου και αυτοί παρέλαβαν την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό της Μητροπόλεως!
Δείτε φωτογραφίες:

sinidisi.gr




































