Τετάρτη, 28η Ιανουαρίου 2026  12:00 πμ
Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2026 18:47

Συμμετοχή του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στην επιστημονική ημερίδα για τον Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου συμμετείχε στην επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η πόλη του Μεσολογγίου στις απαρχές του Νεοελληνικού Κράτους και ο Ιωάννης Καποδίστριας», η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2026, στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο στην Αίγινα, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας.

Τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Σωτήρης Φαράντος, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Σπύρου Διαμαντόπουλου, αναδεικνύοντας τον ιστορικό συμβολισμό της Αίγινας ως τόπου θεμελίωσης του Νεοελληνικού Κράτους και τη διαχρονική σημασία της προσωπικότητας του Ιωάννη Καποδίστρια.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Φαράντος υπογράμμισε τη βαθιά ιστορική σύνδεση του Μεσολογγίου με τη συγκρότηση του ελληνικού κράτους, επισημαίνοντας ότι το 2026 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου — ένα παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας, αυτοθυσίας και αξιοπρέπειας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «το Μεσολόγγι και η Αίγινα συναντώνται στον ίδιο ιστορικό δρόμο: από τη θυσία προς τη θεσμική οργάνωση της ελευθερίας».

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Αίγινας για την τιμητική πρόσκληση και τη διαρκή συμβολή του στη διατήρηση και ανάδειξη της ιστορικής μνήμης, ως ζωντανό στοιχείο εθνικού στοχασμού, ενότητας και δημιουργικής συνέχειας.

Διαβάστηκε 117 φορές
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.