Κυριακή, 14η Σεπτεμβρίου 2025  9:55 μμ
Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2025 20:47

Μύτικας-Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καταδύσεων: Νέα ρεκόρ και σπουδαίες επιδόσεις το Σαββατοκύριακο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με αμείωτο ενδιαφέρον, ανταγωνισμό, σημαντικές επιδόσεις και παγκόσμια ρεκόρ συνεχίστηκαν και το Σαββατοκύριακο οι αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ελεύθερης Κατάδυσης που φιλοξενούνται στον Μύτικα Ξηρομέρου.

Όπως είναι γνωστό τις προηγούμενες ημέρες ο παρα-αθλητής Alexander Kusakin έκανε δυο παγκόσμια ρεκόρ, κερδίζοντας τον θαυμασμό και τον σεβασμό της παγκόσμιας καταδυτικής κοινότητας

Οι αγώνες του Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησαν με την κατηγορία FIM Women SENIORS, με 30 συμμετοχές. Την πρώτη και την δεύτερη θέση κέρδισαν αθλήτριες από την Ουκρανία. Η Nataliia Zharkova με κατάδυση στα -101 μέτρα και η Kateryna Zadurska στα -98. Τρίτη η Ισπανίδα Isabel Sanchez που βούτηξε στα -92 μέτρα.

Ο Andrei Zhdanov στην κατηγορία Masters M1 με επίδοση 97 μέτρα, αναδείχθηκε πρώτος, κάνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Ακολούθησαν οι Christian Langer από την Ελβετία (-89 μέτρα) και Tomasz Polata από την Πολωνία με -87 μέτρα.

Στην κατηγορία Masters M2 πρώτος ήταν ο Ιταλός Gennady Roshchin με τελική επίδοση 78 μέτρων, αφού του επιβλήθηκε ποινή τριών μέτρων. Ακολούθησε δεύτερος ο Κροάτης Budimir Sobat με -75 μέτρα και τρίτος ο Αμερικάνος Matthew Brown με -74 μέτρα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στις κατηγορίες ανδρών Masters M1 και Μ2:

mytikas savvatokyriako

Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, πέμπτη ήμερα των αγώνων, το πρόγραμμα περιλάμβανε τις κατηγορίες CNF Men SENIORS και CNF Men MASTERS M3. Η πρώτη κατηγορία είχε 30 συνολικά συμμετοχές και έντονο ανταγωνισμό κορυφαίων αθλητών. Βαθύτερα βούτηξε ο Πολωνός Piotr Kubiak με επίδοση στα -91 μέτρα. Ακολούθησε ο Alexey Molchanov me -90 και τρίτος αναδείχθηκε ο επίσης Πολωνός Mateusz Malina που βούτηξε στα -88 μέτρα.

Οι επιδόσεις των πρώτων 20 αθλητών:

mytikas savvatokyriako1

Στην κατηγορία CNF Men MASTERS M3, ο μοναδικός συμμετέχων Francois Lusignan από την Γαλλία, έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με -40 μέτρα.

Οι αγώνες συνεχίζονται την έκτη αγωνιστική ημέρα, την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, με τις κατηγορίες CNF Women SENIORS όπου έχουν δηλωθεί 21 συμμετοχές, CNF Women MASTERS M1 + M3 με επτά συμμετοχές και CNF Men MASTERS M1 + M2 με 11 συμμετοχές.

Tα video των αγώνων ΕΔΩ.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 99 φορές
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.