Από τα μεσάνυκτα της Κυριακής(13.7.25) απαγορεύεται μετά από απόφαση της αρμόδιας λιμενικής αρχής η διέλευση για τα σκάφη από την πλωτή γέφυρα της Λευκάδας, λόγω λήξης του Πιστοποιητικού ασφαλείας, για την τακτοποίηση του οποίου είχε δοθεί δωδεκάμηνη παράταση με φωτογραφικό νόμο της Βουλής των Ελλήνων.
Το διάστημα αυτό παρέμεινε ανεκμετάλλευτο από την περιφερειακή αρχή και τις υπηρεσίες της που κάνοντας «ασκήσεις επί χάρτου» οδήγησαν το θέμα σε αδιέξοδο αφήνοντας την γέφυρα χωρίς ανάδοχο και χωρίς συντήρηση.
Το πλήγμα από την ανεπάρκεια αυτή της περιφερειακής αρχής είναι πολύ μεγάλο και θέτει σε κίνδυνο την οικονομία του νησιού ενώ ταυτόχρονα οι συνέπειες εκτείνονται και στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου λόγω της αναγκαστικής διακοπής της γραμμής Κέρκυρα-Ζάκυνθος.
Η ΑΝΑΣΑ έχοντας χειριστεί το θέμα αυτό με επιτυχία στο παρελθόν θεωρεί την εξέλιξη αυτή ως απόρροια σειράς κακών εκτιμήσεων, αδιαφανών κινήσεων παρασκηνίου, υποτίμησης του κινδύνου, αλλά και επίδειξης αδιαφορίας ειδικά από την πλευρά του ίδιου του περιφερειάρχη ο οποίος στις πολλές πρόσφατες επισκέψεις του στην Λευκάδα προτίμησε να φωτογραφίζεται για τις ανάγκες των δελτίων τύπου αντί να ασχοληθεί με το ζέον θέμα της γέφυρας.
Καλούμε την περιφερειακή αρχή και τον περιφερειάρχη προσωπικά να δώσουν την πρέπουσα και νόμιμη λύση στην ασφαλή λειτουργία της πλωτής γέφυρας πριν οι συνέπειες είναι καταστροφικές.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά
sinidisi.gr