Ο Δήμος Αγρινίου, στο πλαίσιο των προληπτικών δράσεων για την αντιπυρική περίοδο, προχώρησε στη διάνοιξη και συντήρηση δασικών και αγροτικών δρόμων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Οι παρεμβάσεις αφορούσαν περιοχές του Δήμου με υψηλό βαθμό επικινδυνότητας, όπου εντοπίζεται πυκνή βλάστηση και δύσκολη πρόσβαση. Οι εργασίες περιλάμβαναν καθαρισμό και διάνοιξη παλιών δασικών δρόμων για την ευκολότερη πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων, συντήρηση των δρόμων διαφυγής και δημιουργία όπου δεν υπήρχαν. Παράλληλα, ο Δήμος Αγρινίου ενισχύθηκε με μια υδροφόρα για να συνδράμει το έργο της πολιτικής προστασίας.
Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν υπό την εποπτεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου με τη συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
«Η πρόληψη είναι το ισχυρότερο εργαλείο προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών. Με συντονισμένες ενέργειες, σε αγαστή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, θωρακίζουμε τον δήμο μας. Επίσης, με ίδια μέσα καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μια υδροφόρα για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον εξοπλισμό μας », ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Βασιλείου.