Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  1:20 μμ
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016 22:50

Η Β” ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας τίμησε τον Παναιτωλικό (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η Β” ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας για να τιμήσει τον Παναιτωλικό, με την ευκαιρία των 90 χρόνων από την ίδρυση του, για την τεράστια εκπαιδευτική και κοινωνική προσφορά του στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (πρώην κτήριο Τράπεζας Ελλάδας) και σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Β΄θμιας Εκπ/σης Αιτωλ/νίας.

Το παρών έδωσαν εκ μέρους της Διοίκησης της ΠΑΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μπελεβώνης και τα μέλη της Διοίκησης κ. Μπεσίνης και Σπύρου, ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναιτωλικού κ. Στεργίου, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Αγρινίου κ. Φωτάκης, ο πρ. βουλευτής και δήμαρχος Αγρινίου και νομάρχης Γιάννης Βαϊνάς, εκπαιδευτικοί, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, φίλαθλοι και πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές των υποδομών του Παναιτωλικού.

img_1339

sup-ekdilosi-panaitolikos-belme1

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καθυστέρηση μιας και νωρίτερα στην ίδια αίθουσα πραγματοποιούνταν άλλη εκδήλωση και σε κάθε περίπτωση παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυρίως για τα ιστορικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν σχετικά με την 50ετή εκπαιδευτική προσφορά του Παναιτωλικού» , του μοναδικού φιλεκπαιδευτικού αθλητικού Συλλόγου παγκοσμίως» όπως τονίστηκε από τους ομιλητές, τον Αριστείδη Μπαρχαμπά που παρουσίασε  στοιχεία της ιστορίας του Παναιτωλικού και την Σπυριδούλα Πυρπύλη, Φιλόλογο, δρ. Μουσειολόγο που παρουσίασε προφορικές μαρτυρίες μαθητών της Εσπερινής Σχολής Εργαζομένων Ανηλίκων Παίδων του Παναιτωλικού Γ.Φ.Σ.: Μιας Σχολής στην οποία φοίτησαν 5.000 εργαζόμενα παιδιά εκ των οποίων τα 2.000 έλαβαν απολυτήριο Δημοτικού

sup-ekdilosi-panaitolikos-belme2

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα του προέδρου της Β” ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας κ. Καραμητσόπουλου , που τόνισε την υποχρέωση της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας να τιμήσει την τεράστια προσφορά του Παναιτωλικού στην εκπαίδευση. «Από το 1926 που ιδρύθηκε ο Παναιτωλικος, την ίδια χρονιά λειτούργησαν και οι νυχτερινές σχολές του, μέχρι το 1983. 57 χρόνια που έδωσαν την ευκαιρία και την δυνατότητα σε περισσότερους από 5.000 μαθητές, παιδιά φτωχά, λαϊκών οικογενειών, να μάθουν τα στοιχειώδη γράμματα. Αυτή η προσφορά του Παναιτωλικού κατά την άποψη μου είναι ανεκτίμητη και μοναδική, όχι μόνο στη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμητσόπουλος.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φωτάκης και ο προϊστάμενος της Β” Βάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας κ.   Καζαντζής,  ενώ συντόνισε ο φιλόλογος  κ. Λίνος Υφαντής. Στην εκδήλωση τονίστηκε ακόμη η σημαντική συνεισφορά  του υπεύθυνου σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ρένου Χριστοδουλίδη.

Με το πέρας των ομιλιών τιμήθηκαν  η ΠΑΕ Παναιτωλικός, ο Παναιτωλικός Γ.Φ.Σ. και ο Σύλλογος Παλαιμάχων του Παναιτωλικού.

Επίσης η Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας βράβευσε  τέσσερις  εκπαιδευτικούς που αγωνίστηκαν στην ποδοσφαιρική ομάδα του Παναιτωλικού και είχαν σπουδαία προσφορά τόσο στην ομάδα όσο και στον αθλητισμό γενικότερα. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν ο Διονύσης Τσάμης, που έγραψε ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο αγωνιζόμενος και στην Εθνική ομάδα, και οι Γιώργος Παππάς, Γιώργος Μανδέλλος και Γιάννης Νταλακούρας, που συγκαταλέγονται στους κορυφαίους σε συμμετοχές στην ιστορία του Παναιτωλικού.

sup-ekdilosi-panaitolikos-belme3

sup-ekdilosi-panaitolikos-belme4

sup-ekdilosi-panaitolikos-belme5

sup-ekdilosi-panaitolikos-belme7

sup-ekdilosi-panaitolikos-belme8

sup-ekdilosi-panaitolikos-belme9

sup-ekdilosi-panaitolikos-belme10

sup-ekdilosi-panaitolikos-belme11

sup-ekdilosi-panaitolikos-belme12

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 1402 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News