Παρασκευή, 9η Μαίου 2025  7:59 πμ
Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2025 20:24

Αιτωλοακαρνανία: Αμείωτοι οι καθαρισμοί ρεμάτων από την Περιφέρεια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Αμείωτοι οι καθαρισμοί ρεμάτων στην Αιτωλοακαρνανία από την Περιφέρεια όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία ολοκληρώθηκε ένα σκέλος έκτακτων καθαρισμών στην περιοχή του Αγρινίου και έπεται ο καθαρισμός του αποστραγγιστικού δικτύου του ΓΟΕΒ, που είχε να καθαριστεί χρόνια. Τι αναφέρει για τους καθαρισμούς και στην υπόλοιπη Αιτωλοακαρνανία ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Παπαδόπουλος

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Παρά το γεγονός ότι ο καιρός δεν εγκυμονεί κινδύνους για πλημμύρες, τουλάχιστον αυτή την περίοδο, η Πολιτική Προστασία πραγματοποιεί καθαρισμούς ρεμάτων σε όλη την Αιτωλοακαρνανία, ενώ αυτό τον καιρό εκτελεί και εργασίες καθαρισμών στην περιοχή του Αγρινίου που προέκυψαν μετά από τις τελευταίες κακοκαιρίες.

Μάλιστα, τις εργασίες καθαρισμών την Τρίτη 11/03/25 επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης με τον Διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών Νίκο Μασίκα και τον Προϊστάμενο της πολιτικής προστασίας Γιώργο Παπαδόπουλο.

Το ένα «σκέλος» των έκτακτων εργασιών καθαρισμών σε ρέματα της περιοχής του Αγρινίου ολοκληρώθηκε προ ημερών, ενώ το έτερο «σκέλος» που σχετίζεται και με τον καθαρισμό του αποστραγγιστικού δικτύου αρμοδιότητας του ΓΟΕΒ είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας στην Αιτωλοακαρνανία, Γιώργος Παπαδόπουλος, μιλώντας στη «Σ» ανέπτυξε το πλάνο των καθαρισμών και ειδικότερα επεσήμανε:


Αιτωλοακαρνανία: Αμείωτοι οι καθαρισμοί ρεμάτων από την Περιφέρεια

«υπήρξαν κάποια προβλήματα από την κακοκαιρία που έπληξε κυρίως στην περιοχή του Αγρινίου το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Τα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία αυτή φροντίσαμε να τα επιλύσουμε ή η επίλυσή τους είναι σε εξέλιξη και οδεύει προς ολοκλήρωσή της.

Ειδικότερα, πραγματοποιούμε καθαρισμούς σε κάποια ρέματα τόσο στα σημεία που υπάρχει ανάγκη όσο και σε άλλα σημεία. Τέτοιες εργασίες, εργασίες καθαρισμού, έγιναν στο κεντρικό ρέμα της Νεάπολης και μάλιστα ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες. Το ρέμα αυτό φτάνει ως και το Δοκίμι και καθαρίστηκε, ενώ είναι σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού της τάφρου του ΓΟΕΒ.

Αυτή την στιγμή οι καθαρισμοί στην τάφρο του ΓΟΕΒ είναι σε εξέλιξη και βρίσκονται συγκεκριμένα στην περιοχή των Καλυβίων.

Την Τρίτη 11/03/25 μάλιστα επισκεφτήκαμε το σημείο μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη τον κ. Θανάση Μαυρομμάτη όπου δίνει ιδιαίτερη βάση σε τέτοιου είδους εργασίες. Γενικά όμως έχουμε επισκεφτεί τις τελευταίες ημέρες σημεία που καθαρίζονται μαζί μάλιστα με τοπικούς Προέδρους

Αιτωλοακαρνανία: Αμείωτοι οι καθαρισμοί ρεμάτων από την Περιφέρεια

Ο ΓΟΕΒ δεν έχει τη δυνατότητα να καθαρίσει την τάφρο και ανέλαβε να το κάνει η Πολιτική Προστασία. Αξίζει να σημειώσουμε πως είχε να καθαριστεί πολλά χρόνια η τάφρος και ο καθαρισμός αυτός, που θα διαρκέσει για αρκετές ημέρες ακόμη, είναι σημαντικός για να αποφευχθούν διάφορα πιθανά προβλήματα.

Πέραν όμως των έκτακτων προβλημάτων που προέκυψαν από διάφορες κακοκαιρίες και χρειάστηκε να κάνουμε άμεσες παρεμβάσεις είναι σε εξέλιξη σειρά παρεμβάσεων σε όλη την Αιτωλοακαρνανία, παρεμβάσεις που αφορούν καθαρισμούς ρεμάτων.

Οι παρεμβάσεις αυτές γίνονται στα σημεία που κρίνει η υπηρεσία κατά κύριο λόγο ή μας υποδεικνύουν οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων.

Παράλληλα, να τονίσουμε πως υπάρχει εργολαβία για καθαρισμούς ρεμάτων που εκτελείται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, αλλά αυτή η εργολαβία είναι ξεχωριστό «κομμάτι» από τους καθαρισμούς που εκτελεί η πολιτική προστασία.

Αιτωλοακαρνανία: Αμείωτοι οι καθαρισμοί ρεμάτων από την Περιφέρεια

Η πολιτική προστασία έχει καθαρίσει ρέματα στους Δήμους Ναυπακτίας, Αμφιλοχίας, Ξηρομέρου, Ακτίου – Βόνιτσας και συνεχίζει, αλλά γενικότερα η υπηρεσία παρεμβαίνει συνέχεια όπου κρίνει απαραίτητο ανεξαρτήτως εποχής ή και ανεξάρτητα από το αν λίγο καιρό πριν είχαμε καθαρίσει και πάλι κάποιο σημείο.

Εκτός από τα ρέματα επιτηρούμε και αν έχουν συγκεντρωθεί φερτά υλικά και κάτω από τα γεφύρια, ώστε αν χρειάζεται να παρέμβουμε καθαρίζοντας όπου υπάρχει ανάγκη.

Σκοπός είναι κάθε χρόνο να κάνουμε εκτεταμένους καθαρισμούς και όχι μόνο μια φορά, αλλά όσες φορές χρειαστεί, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος. Να τονίσουμε επίσης πως καθ’ όλη την διάρκεια του έτους γίνονται καθαρισμοί και όχι μόνο αν προκύψει κάποιο πρόβλημα».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

Αιτωλοακαρνανία: Αμείωτοι οι καθαρισμοί ρεμάτων από την Περιφέρεια

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 198 φορές
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.