Τις συναδέλφους που συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη χαιρετίζει η Ομάδα Γυναικών Αγρινίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η Ομάδα Γυναικών Αγρινίου χαιρετίζει όλες τις που έδωσαν μαχητικό “παρών” με τους συναδέλφους τους, με τις οικογένειές και τα παιδιά τους στα συγκλονιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις της 28ης Φλεβάρη.
Όλες οι γυναίκες, όλες οι μανάδες που, συγκλονισμένες από το έγκλημα στα Τέμπη, βγήκαν στο δρόμο του αγώνα απαιτώντας να μην συγκαλυφθεί, για να διεκδικήσουν το δίκιο τους, τη ζωή τους και το μέλλον των παιδιών τους.
Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις έδωσαν την πιο βροντερή απάντηση στις κυβερνητικές απειλές
των προηγούμενων ημερών, στην εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς αλλά και στην κρατική βία και καταστολή που δεν κατάφερε, παρά την αξιοποίηση των γνωστών μηχανισμών, να νοθεύσει το μήνυμα αυτού του αγώνα.
Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον αποφασισμένο και οργανωμένο λαό που παλεύει για το δίκιο του.
Γι' αυτό κλιμακώνουμε τον αγώνα μετατρέποντας την οργή μας σε απόφαση οργάνωσης και
πάλης ενάντια στον πραγματικό ένοχο, που είναι το σημερινό αντιλαϊκό κράτος, η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που βαδίζουν στις ράγες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και το σύστημα της εκμετάλλευσης που υπηρετούν. Αυτός είναι ο μεγάλος ένοχος που μας στερεί το οξυγόνο!
Αυτός βρίσκεται πίσω από κάθε μορφή βίας απέναντι στις γυναίκες, πίσω από κάθε
έγκλημα σε βάρος του λαού, πίσω από όλα τα «Τέμπη».
Αυτός ευθύνεται για τη γυναικεία ανισοτιμία και καταπίεση. Το κράτος τους δεν είναι «ανίκανο» ούτε «ανύπαρκτο». Είναι «παντού» κόβοντας από τις ανάγκες των γυναικών και των οικογενειών τους και χαρίζοντας απλόχερα στους επιχειρηματικούς ομίλους. Η πολιτική τους:
- Καταδικάζει την εργαζόμενη σε μια ζωή – λάστιχο, με εξοντωτικά ωράρια, χωρίς μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες της, χωρίς προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας. Τσακίζει την αυτοαπασχολούμενη με τους φόρους και τα δυσβάστακτα χρέη και ξεκληρίζει την αγρότισσα.
- Βγάζει στον πλειστηριασμό τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών για να κερδίζουν τα κοράκια των funds. Πνιγεί χωριά και καίει δάση, λαϊκές κατοικίες και ανθρώπους, χωρίς κρατική χρηματοδότηση για αντιπλημμυρικά-αντιπυρικά έργα και για αντισεισμική προστασία.
- Δίνει δισεκατομμύρια για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και την εμπλοκή της χώρας στο ιμπεριαλιστικό μακελειό, κόβοντας από τη χρηματοδότηση για την Υγεία, την Παιδεία και την Πρόνοια.
Μπροστά στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την 8η Μάρτη πιάνουμε το νήμα από τους μεγάλους γυναικείους εργατικούς αγώνες των προηγούμενων αιώνων. Από τις μικρές και μεγάλες μάχες που δίνουν χιλιάδες γυναίκες εκεί που ζουν και εργάζονται κόντρα στην πολύμορφη βία και καταπίεση που βιώνουμε σε κάθε πτυχή της ζωής μας.
Δυναμώνουμε μαζί με εργατικά σωματεία, ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, αγροτικούς συλλόγους, φοιτητικούς συλλόγους και άλλους μαζικούς φορείς την κοινή μας πάλη για να διεκδικήσουμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή των γυναικών, την ισοτιμία και τη χειραφέτησή τους. Τώρα έχει σημασία να δυναμώσει η γυναικεία συμμετοχή στη λαϊκή οργάνωση και δράση.
8η Μάρτη
Ανυποχώρητος Αγώνας για τη Γυναικεία Ισοτιμία στο cafe «Κιμωλία» (Μπουκογιάννη 4)
Εκδήλωση το Σάββατο 8 Μάρτη,
sinidisi.gr