Παρασκευή, 28η Μαρτίου 2025  12:18 πμ
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2025 19:10

Νίκος Πατερέκας για Τριχωνίδα: Αναγκαία η ενότητα σε θέματα όπως η προστασία της

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Την ανάγκη ζητήματα όπως η προστασία της λίμνης Τριχωνίδας να απασχολήσει περισσότερους πολίτες επεσήμανε ο Νίκος Πατερέκας με αφορμή το θέμα που έχει ανακύψει με το υπό συζήτηση έργο της αντλησιοταμίευσης.

Ο διασώστης του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ANIMA που για χρόνια ασχολείται με την άγρια φύση της Τριχωνίδας και έχει έντονες περιβαλλοντικές ανησυχίες, σε ανάρτησή του σημείωσε ότι για το θέμα «θα έπρεπε να υπάρχει ενότητα λαού, χωρίς πολιτικές, κοινωνικές, ιδεολογικές πεποιθήσεις». 

Η ανάρτηση του Νίκου Πατερέκα: 

«(...) Όλα αυτά τα χρόνια ενασχόλησης με την άγρια φύση της Τριχωνίδας, κατάφερα να συγκεντρώσω πλούσιο υλικό και οπτικοακουστικό υλικό, όπως επίσης και σαν φροντιστής ενός αυστηρά προστατευόμενου ζώου μιας βίδρας που είχαμε την τύχη να επανεντάξουμε επιτυχώς μαζί με την ΑΝΙΜΑ και το Αττικό Πάρκο στην λίμνη επίσης.

Χωρίς να παίρνω θέση μέχρι στιγμής για το μείζον θέμα αντλιοσιοταμίευσης στην Τριχωνίδα θα ήθελα να υπογραμμίσω πως όντας παρών όλα αυτά τα χρόνια στον τόπο και σαν ενεργός πολίτης και σαν μέλος και συνεργάτης πολλών περιβαλλοντικών ΜΚΟ καταλαβαίνω πότε μια μόνο μικρή μερίδα κοινού ενδιαφέρεται και παράλληλα προβληματίζεται για θέματα σαν αυτό, όπως και για τα αιολικά, πως επίσης ένα μεγάλο σύνολο κοινού παραμένει αδιάφορο και αμέτοχο επειδή η φτώχεια και τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών της περιοχής του Αγρινίου (και πέριξ) δεν αφήνουν περιθώρια να ασχοληθεί με τέτοια θέματα που όμως αφορούν και τους ίδιους.

Πώς επίσης τέτοια σοβαρά θέματα γίνονται η αφορμή πολιτικών κοντρών και αντιπαραθέσεων, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει ενότητα λαού χωρίς πολιτικές, κοινωνικές, ιδεολογικές πεποιθήσεις. Αν είναι γραφτό να δημιουργηθεί ένα τέτοιο έργο που δεν είναι θεμιτό να γίνει, ποιος θα το εμποδίσει σύμφωνα με όλα όσα ανέφερα προηγουμένως; Η μικρή μερίδα κόσμου που παλέψαμε τόσα χρόνια να προστατέψουμε μια περιοχή χωρίς οικονομικό, πολιτικό και οτιδήποτε κίνητρο καθαρά από αγάπη στον τόπο; Χωρίς βοήθεια από πουθενά παρά μόνο όταν υπήρχε συμφέρον στο προσκήνιο;

Ένας τόπος και μια φύση δεν σώζεται έτσι. Η Ελλάδα είναι έρμαιο των λίγων είτε αυτό ονομάζεται πολιτικών, ιδιωτικών εταιρειών κλπ όσο η μάζα του κοινού θα παραμένει αμέτοχη όποια δράση και αφύπνιση και αν συμβεί.

Παρόλα αυτά όλοι όσοι στέκονται στα έδρανα και ασχολούνται με το μέλλον δήθεν του τόπου μας και αναγνωρίζοντας και οι ίδιοι το μερίδιο ευθύνης για όσα λένε και πράττουν, να θυμούνται πως το Αγρίνιο είναι μια πολύ κλειστή κοινωνία και εύκολα μπορούν να διασταυρωθούν οι δρόμοι μας».

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 179 φορές
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.