Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  5:28 μμ
Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016 00:24

Ο Παναιτωλικός ψηφιοποιεί την ιστορία του με τη βοήθεια φοιτητών του Αγρινίου (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σπάνιο αρχειακό υλικό από την ιστορία των 90 χρόνων του Παναιτωλικού προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της αποψινής εκδήλωσης- παρουσίασης που έλαβε χώρα στην καφετέρια του γηπέδου του Παναιτωλικού,  με θέμα την ψηφιοποίηση υλικού που αφορά στον Σύλλογο, από το 1926 μέχρι και σήμερα.

Την πρωτοβουλία έλαβε ο Παναιτωλικός Γ.Φ.Σ. στα πλαίσια του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, σε συνεργασία με το τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών (Παράρτημα Αγρινίου). Οι φοιτητές ανέλαβαν να συγκεντρώσουν και να ψηφιοποιήσουν το υλικό, στο πλαίσιο της τετράμηνης πρακτικής τους άσκησης. Υπεύθυνος καθηγητής, που βοήθησε στην υλοποίησή της, ο Γ. Στυλιαράς.

«Σκοπός είναι να ψηφιοποιηθούν τα αρχεία, να μην παρατηρηθούν ξανά φαινόμενα του παρελθόντος, με αρχεία να είναι διασκορπισμένα εδώ και εκεί. Στόχος μας είναι να τα συλλέξουμε , να τα καταγράψουμε και να τα φυλάξουμε. Είναι κρίμα να βλέπουμε σε διάφορα στέκια της πόλης υλικό που έχει σχέση με τον σύλλογο και να το οικειοποιείται ο κάθε ένας ως ‘’ προσωπικό αρχείο’’», ανέφερε κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Γ.Φ.Σ. Παναιτωλικός κ. Π. Στεργίου. Ευχαρίστησε τους παλαιμάχους που σιγά σιγά καταθέτουν παλιό αρχειακό υλικό: «Δεν πρόκειται να κακολογήσουμε κάποιον που έχει αρχειακό υλικό του συλλόγου, τον ευχαριστούμε, αντίθετα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί το υλικό να μην υπήρχε. Η προσπάθεια συνεχίζεται, ο αγώνας είναι διαρκής. Πρέπει ότι έχει σχέση με τον Παναιτωλικό, να έρθει εδώ, στη φυσική του έδρα», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τον τ. Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας, πρ. βουλευτή και πρ. Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γ. Βαϊνά που σύστησε  τον καθηγητή κ. Γ. Στλιαρά και που πρότεινε την ψηφιοποίηση του υλικού του συλλόγου. Όπως ο ίδιος ο κ. Βαινάς εξήγησε στη συνέχεια, η ιδέα ήρθε μετά από εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από κάποιους μήνες, αναφορικά με το φιλεκπαιδευτικό έργο του Παναιτωλικού.

Οι φοιτητές του τμήματος, ανέλαβαν στη συνέχεια να εξηγήσουν βήμα προς  βήμα τη μέθοδο που ακολούθησαν για την πρακτική τους άσκηση, ενώ αναφέρθηκαν και στο κατεστραμμένο, σε πολλές περιπτώσεις , υλικό που συνάντησαν, στις δυσκολίες αλλά και στην ποσότητα και ποικιλία των αρχείων που μέχρι και σήμερα δεν είχα έρθει στο φως.

dscn5092 dscn5094 dscn5096 dscn5097 dscn5102 dscn5103 dscn5104 dscn5107 dscn5108 dscn5109 dscn5110 dscn5111 dscn5115 dscn5133 dscn5134 dscn5137 dscn5142 dscn5144

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 1309 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News