Για τις 5 Ιουνίου προσδιορίζεται πλέον η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της υπόθεσης του δικαστικού χάρτη στην Αιτωλοακαρνανία.
Για τότε μετατέθηκε (αντί της 20ης Φεβρουαρίου 2025) η δικάσιμος της αίτησης ακύρωσης που κατατεθηκε εκ του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και του Δικηγορικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου
Ως γνωστόν θα παρασταθούν και θα αντικρούσουν ως έχουν άμεσο και πρόδηλο έννομο συμφέρον ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου και ο Δήμος Μεσολογγίου.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου και ο Δικηγόρος Σύλλογος Μεσολογγίου, έχουν από την 8η Νομεβρίου 2024 ασκήσει ενώπιον του ΣτΕ (Γ΄τμήμα) αίτηση ακύρωσης με την οποία ζητούν την ακύρωση της λειτουργίας του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας με κεντρική έδρα το Αγρίνιο και παράλληλη έδρα το Μεσολόγγι.
Από την πλευρά τους ο δήμος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου πράττουν το αυτονόητο. Θα εκπροσωπηθούν με υπομνήματα και γενικά όλους τους προβλεπόμενους τρόπους σε όλες ανεξαιρέτως τις διαδικαστικές πράξεις που αφορούν στην υπόθεση.
agrinionews.gr