Τετάρτη, 16η Οκτωμβρίου 2024  4:18 μμ
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024 15:17

Άγιος Κωνσταντίνος Αγρινίου: Εκδήλωση για τη νεανική παραβατικότητα με ομιλήτρια την Ευτυχία Μανιάκη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Παραβατικότητα Ανηλίκων και Προεκτάσεις: Πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση», που διοργανώθηκε από το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου και την Ε.Δ.Υ. των Σχολείων στις 14/10/2024 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου.

Η εκδήλωση, που είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με την παραβατικότητα των εφήβων, συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων.

Η εισηγήτρια της εκδήλωσης κ. Μανιάκη Ευτυχία, Επιμελήτρια Ανηλίκων Πρωτοδικείου Αγρινίου μίλησε για τις αιτίες της παραβατικής συμπεριφοράς, τις επιπτώσεις της και τους τρόπους αντιμετώπισής της. Ανέπτυξε ενδιαφέροντα θέματα όπως ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη της παραβατικότητας, η σημασία της επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών καθώς και τη συμβολή του σχολείου στη διαμόρφωση ενός θετικού σχολικού περιβάλλοντος.

Η ημερίδα αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για όλους τους εμπλεκόμενους να ανταλλάξουν απόψεις και να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παραβατικότητας.

Τα Σχολεία δεσμεύονται να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την παροχή ενός ασφαλούς και υποστηρικτικού περιβάλλοντος για όλους τους μαθητές.

Οι Διευθυντές των Σχολέιων κ. Μαρία Κόκιου Και κ. Ευάγγελος Τσάμπος, καθώς και τα μέλη της ΕΔΥ κ. Νίκη Μπουλούκη, Ψυχολόγος και κ. Αθηνά Αντωνιάδη ευχαριστούν θερμά την κ. Μανιάκη Ευτυχία για την ουσιώδη παρέμβαση.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 65 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.