Τετάρτη, 16η Οκτωμβρίου 2024  12:19 πμ
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024 18:41

Αγρίνιο: «Αντίστροφη μέτρηση» για τον αγώνα δρόμου «Άγιος Αρτέμιος»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Αγρίνιο: «Αντίστροφη μέτρηση» για τον αγώνα δρόμου «Άγιος Αρτέμιος» όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία για πρώτη φορά φέτος ο αγώνας δρόμου «Άγιος Αρτέμιος» θα διεξαχθεί μαζί με την εορτή του προστάτη της Αστυνομίας

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Για πρώτη φορά φέτος ο αγώνας δρόμου «Άγιος Αρτέμιος» θα διεξαχθεί μαζί με την γιορτή του προστάτη της Αστυνομίας, του Αγίου Αρτεμίου, και όχι την άνοιξη όπως συνέβαινε ως τώρα.
Απλοί πολίτες που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, αθλητές και παιδιά του δημοτικού θα δώσουν «ραντεβού» το Σάββατο 19/10/14 έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο στο Αγρίνιο, ώστε να συμμετέχουν στην γιορτή του Αθλητισμού και της Αστυνομίας!

Το θετικό στοιχείο είναι ότι ο αγώνας αυτός –πρωτοβουλία της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών - αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία και απόδειξη αυτού είναι η συνεχώς αυξανόμενες συμμετοχές. Μάλιστα οι συμμετοχές στον παιδικό αγώνα που είναι 800 μέτρα είναι κάθε χρόνο περισσότερες και από τις συμμετοχές των ενηλίκων στον αγώνα των 5 km.

Η συμμετοχή στον αγώνα δρόμου «Άγιος Αρτέμιος», ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι δωρεάν, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου. Περιορισμένες εγγραφές θα γίνουν και την ημέρα των αγώνων στην γραμματεία από 16:00 έως 18:15.

Για όσους δεν έχουν την δυνατότητα να δηλώσουν ηλεκτρονικά την συμμετοχή τους και ιδίως τους μικρούς μαθητές στον αγώνα των 800 μέτρων, τους δίνεται η δυνατότητα να συμπληρώσουν την έντυπη δήλωση συμμετοχής και να την στείλουν στο e-mail της τοπικής μας διοίκησης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να την παραδώσουν στην γραμματεία της τοπικής μας διοίκησης. (Τηλέφωνα Επικοινωνίας ώρες γραφείου Δημοσθένης Ταμπακέλης τηλ. 6906212757 και Παναγιώτης Αυδής τηλ. 6983455109).

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Δημοσθένης Ταμπακέλης, μιλώντας στη «Σ» για τον αγώνα και το στόχο της διοργάνωσης τόνισε:

Ο Δημοσθένης Ταμπακέλης

«ξεκίνησε ως ένας μικρός αγώνας από την Τοπική Διοίκηση και απευθύνονταν μόνο στους ενήλικες και ήταν 8χλμ. Στη συνέχεια όμως άρχισε ο αγώνας να γίνεται γνωστότερος και να έχει απήχηση στον κόσμο και με αφορμή αυτό το γεγονός, το οποίο διαπιστώναμε κάθε χρόνο, προσθέσαμε και τη διαδρομή των 800 μέτρων που απευθύνεται στα παιδιά του δημοτικού.
Την ένταξη του αγώνα για τα παιδιά του δημοτικού έγινε διότι θέλαμε να τα φέρουμε κοντά στην Αστυνομία και να γνωρίσουν από εμάς τους ίδιους τη δουλειά μας και τον ρόλο της.

Δεν θέλουμε να χρησιμοποιείται στην κοινωνία ο αστυνομικός ως φόβητρο για τα ατίθασα παιδιά και γι’ αυτό βρήκαμε τον τρόπο αυτό, τον οποίο βλέπουμε να απολαμβάνουν και τα παιδιά που συμμετέχουν, τα οποία κάθε χρόνο αυξάνονται ως προς τη συμμετοχή τους.

Επίσης, τα χιλιόμετρα του αγώνα που απευθύνεται στους ενηλίκους τα μειώσαμε, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν περισσότεροι αθλητές και κυρίως περισσότερος κόσμος που δεν είναι αθλητές, ενώ φροντίσαμε ώστε ο αγώνας να περνά μέσα από την πόλη του Αγρινίου για να γίνει γνωστότερος στο ευρύ κοινό.

Θέλουμε ο αγώνας του Αγίου Αρτεμίου να είναι μια γιορτή για τον Αθλητισμό και για την Αστυνομία και όχι τόσο να δίνουμε έμφαση στο αγωνιστικό κομμάτι και στις επιδόσεις.

Μέσα από τη διαδικασία αυτή αντιλαμβάνονται καλύτερα όλοι ότι ο αστυνομικός είναι ο συμπαραστάτης της κοινωνίας, εξάλλου καμία Αστυνομία δεν είναι επιτυχημένη αν δεν έχει την κοινωνία δίπλα της και καμία κοινωνία δεν είναι μπορεί να νιώθει ασφάλεια αν δεν διαθέτει μια επαρκή αστυνόμευση.

Μέσα από το πλαίσιο αυτό και τη διοργάνωση του αγώνα προσπαθούμε ως αστυνομία να αναπτύξουμε σχέσεις με την κοινωνία, η οποία έχει αγκαλιάσει την διοργάνωση αυτή.

Επίσης, ιδιαίτερα θετικό είναι ότι αρκετοί φορείς αγκάλιασαν τη διοργάνωση, όπως ο Δήμος Αγρινίου, η Ακτίνα Εθελοντισμού και όχι μόνο και διαπιστώνουμε πως κάθε χρόνιο οι συμμετέχοντες αυξάνονται.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που ο αγώνας δρόμου γίνεται μαζί με την εορτή του Αγίου Αρτεμίου, καθώς στο παρελθόν ο αγώνας πραγματοποιούνταν την άνοιξη. Φέτος η γιορτή του Αγίου Αρτεμίου πέφτει την Κυριακή, συνεπώς το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει ο πανηγυρικός εσπερινός στον εκκλησάκι που είναι στο Αστυνομικό Μέγαρο και αμέσως μετά θα ξεκινήσει αρχικά ο παιδικός αγώνας (στις 18: 30) και ο αγώνας των 5χλμ (στις 19:30), ενώ τη Κυριακή το πρωί θα υπάρχει και η Δοξολογία στη Μητρόπολη.

Επίσης, την Παρασκευή διοργανώνεται και εθελοντική αιμοδοσία στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, μεταξύ 8.00 και 14.30, μαζί με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και το Νοσοκομείο Αγρινίου. Πιστεύουμε ότι και φέτος ο κόσμος θα αγκαλιάσει τη διοργάνωση για ακόμη μια χρονιά και θα δημιουργηθεί μια ωραία γιορτινή ατμόσφαιρα.

Φέτος οι εγγραφές ξεκίνησαν κατευθείαν δίνοντάς μας καλά σημάδια ως προς τις δηλώσεις συμμετοχής. Να τονίσουμε πως οι συμμετοχές των παιδιών του δημοτικού για τον αγώνα των 800 μέτρων κάθε χρόνο αυξάνονται και είναι μάλιστα περισσότερες από αυτές των ενηλίκων.

Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι μετά τον παιδικό αγώνα πραγματοποιείται ξενάγηση των παιδιών στο Αστυνομικό Μέγαρο, μέσω του οποίου ακούν για το ρόλο της κάθε υπηρεσίας της Αστυνομίας, ενώ κληρώνουμε και πολλά δώρα.

Να αναφέρουμε επίσης ότι για στον αγώνα του Αγίου Αρτεμίου συμμετέχει κόσμος από πολλά μέρη της χώρας, από την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Πάτρα, την Κόρινθο, την Λευκάδα, την Πρέβεζα, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρυσι συμμετείχε ζευγάρι ξένων που διαμένει στην Λευκάδα και ήρθε στο Αγρίνιο ειδικά για να συμμετάσχει στον αγώνα».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

Αγρίνιο: «Αντίστροφη μέτρηση» για τον αγώνα δρόμου «Άγιος Αρτέμιος»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 82 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.