Παρασκευή, 25η Οκτωμβρίου 2024  11:54 μμ
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024 09:58

Καιρός: Ηλιοφάνεια σήμερα αλλά έρχεται ο Ωμέγα Εμποδιστής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γενικά αίθριος, με καλές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια θα είναι ο καιρός σήμερα. Έτσι (ή σχεδόν έτσι) θα κυλήσει καιρικά και η αυριανή ημέρα και κάπου εκεί φαίνεται πως το σκηνικό θα αλλάξει!

Από την Πέμπτη, ωστόσο, το φθινόπωρο θα «δείξει τα δόντια του» καθώς ο Ωμέγα Εμποδιστής (εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που εξαπλώνεται πάνω από μεγάλο τμήμα της Γηραιάς Ηπείρου σχηματίζοντας το κεφαλαίο γράμμα ωμέγα της ελληνικής αλφαβήτου) θα ρίξει τη θερμοκρασία κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα!

Ο ισχυρός έως θυελλώδης βοριάς θα φέρει περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Μάλιστα σε αρκετές περιοχές θα πέσουμε και κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές. Πάντως, έως την Παρασκευή οι βροχές θα είναι λίγες.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα
Σήμερα, Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 25-26, στη Θεσσαλία από 8 έως 27-28, στην Ήπειρο από 8 έως 26-27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 27-29 βαθμούς, στα Επτάνησα από 12 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 13 έως 25-26 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 16 έως 25-27 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα νότια τμήματά του 6 μποφόρ. Βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο, ενώ στα βορειότερα τμήματα το θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ.

Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, περιμένουμε σχεδόν αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27-28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς.

reader.gr

Διαβάστηκε 120 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.