Τετάρτη, 16η Οκτωμβρίου 2024  12:20 πμ
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 09:43

15 Οκτώβρη: Παγκόσμια Ημέρας Αγρότισσας - Τιμούμε τη μάνα Αγρότισσα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Διεθνής παγκόσμια Ημέρας Αγρότισσας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου και τιμούμε τη μάνα Αγρότισσα

Αφιερωμένο για τη γυναίκα αγρότισσα...... Στην ΜΑΝΑ, ΓΙΑΓΙΑ ΣΥΖΥΓΟ 

15 Οκτωβρίου παγκόσμια ημέρα ''Αγρότισσας'' και έστω και σήμερα θα κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα για να την τιμήσουμε!

Γυναίκα αγρότισσα: δυο λέξεις με πολλαπλούς ρόλους. Η μεγάλη της προσφορά μοναδική, η αξία της διαχρονική, ο ρόλος της πολύπλευρος. Μητέρα, σύζυγος, νοικοκυρά, μαχητής της ζωής, πρωταγωνιστής της αγροτικής οικονομίας.

Όλοι τιμούμε τη μάνα αγρότισσα. Όλες οι μάνες είναι ίδιες, αλλά η αγρότισσα μάνα έχει κάτι το διαφορετικό. Και όσοι έχουμε γεννηθεί από αγρότισσες μητέρες, σε δύσκολους καιρούς και σε καιρούς φτώχειας, το νιώθουμε καλύτερα.

Η γυναίκα αγρότισσα ασκούσε ρόλο πολύπλευρο, σημαντικό και καίριο στην οικογενειακή και κοινωνική ζωή. Εργαζόταν στο χωράφι αλλά και στο σπίτι. Στο βουνό και τον κάμπο. Στην παγωνιά και στον καύσωνα. Ανέτρεφε με πολλές δυσκολίες τα παιδιά της. Πάλευε για να προσφέρει σε όλους γύρω της.

Σε καιρούς καλούς και σε καιρούς δύσκολους. Σε περιόδους ειρηνικές και σε περιόδους που η πατρίδα μας αγωνιζόταν για την ελευθερία μας.....

Η Ελληνίδα Αγρότισσα υπήρξε και παραμένει η ψυχή της ελληνικής αγροτικής οικογένειας. Την τιμούμε, την ευχαριστούμε και την ευγνωμονούμε!

Ζωή, χωριό και παράδοση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 143 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία