Τρίτη, 8η Οκτωμβρίου 2024  2:17 μμ
Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2024 10:15

ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – Ο.ΚΑ.ΝΑ. - Πρόγραμμα Καθολικής Πρόληψης με θέμα: «Παί – ΖΟΥΜΕ όλοι μαζί…»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – Ο.ΚΑ.ΝΑ. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Αιτ/νίας θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά Πρόγραμμα Καθολικής Πρόληψης με θέμα:

«Παί – ΖΟΥΜΕ όλοι μαζί…» 

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες της  Α’, Β’  και Γ’ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας και έχει ως στόχο την καλλιέργεια της αποδοχής της διαφορετικότητας και την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας  και φιλίας μεταξύ των μαθητών.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από την ανάγνωση διαφορετικών παραμυθιών, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους, να εξοικειωθούν με τη συνεργασία σε ομάδες και να καλλιεργήσουν τις συναισθηματικές και κοινωνικές  δεξιότητες, που προάγουν το σεβασμό και ενισχύουν την ανάπτυξη συνεργατικού κλίματος μέσα στη σχολική τάξη.

Η παρέμβαση θα υλοποιηθεί στο χώρο του σχολείου κατά τη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος και θα ολοκληρωθεί σε 3 εβδομαδιαίες συναντήσεις. Η διάρκεια της κάθε συνάντησης θα είναι 2 διδακτικές ώρες.

Υπεύθυνη Προγράμματος:

  • Αρετή Μπαζάκα, Ψυχολόγος MSc – Επιστημονικό Στέλεχος ΚΠ

Αιτήσεις μπορείτε να αποστείλετε ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. από την Τετάρτη 9/10/2024 έως και την Παρασκευή 18/10 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 26410 55275  &  26410 28770).

Η Επιστημονικά και Διοικητικά Υπεύθυνη
Dr Αθανασία Δημητρίου

Διαβάστηκε 66 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.