Πέμπτη, 3η Οκτωμβρίου 2024  11:20 μμ
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2024 23:54

Αγοράζει οικόπεδο η δημοτική αρχή για νέα παιδική χαρά στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Προχωρά η δημοτική αρχή Αγρινίου τη διαδικασία για τη δημιουργία νέας παιδικής χαράς-κοινόχρηστου χώρου στην περιοχή του Αγίου Γρηγορίου.

Ειδικότερα, προχωρά η διεργασία αγοράς του οικοπέδου που ανήκει στον «Πιστωτικό Συνεταιρισμό Αιτωλική Πίστη», εμβαδού 280 τετραγωνικών μέτρων έναντι τιμήματος 40.724 ευρώ. Το οικόπεδο βρίσκεται επί της οδού Λάρνακος, στη θέση «Λυκοράχια».

Το δημοτικό συμβούλιο, στην πρόσφατη συνεδρίαση του, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τον καθορισμό τιμής μονάδας για την απευθείας αγορά της απαλλοτριωμένης από το σχέδιο πόλης ιδιοκτησίας.

Η αντιπολίτευση διαφώνησε με συμβούλους της μείζονος αντιπολιτευσης να εκφράζουν διαφωνία και ως προς το τίμημα και ως προς την αναγκαιότητα του έργου. «Υπάρχουν τμήματα εντός ιστού πόλης που δεν είναι διανοιγμένα», ανέφερε ο Π.Καψάλης κάνοντας λόγο για fast track διαδικασία «ενώ άλλες υποθέσεις λιμνάζουν και δεν προχωρούν».

«Χρυσοπληρώνουμε το στρέμμα» είπε ο Τίμος Παπανικολάου της Λαϊκής Συσπείρωσης που γενικώς διαφωνεί με τη διαδικασία απευθείας αγοράς ακινήτων.

«Το ακίνητο ήταν πολλά χρόνια δεσμευμένο ως χώρος πρασίνου και η Δημοτική Αρχή έκρινε ότι έπρεπε να προχωρήσει η αποζημίωση του ιδιοκτήτη. Το Αγρίνιο δεν διαθέτει αρκετούς χώρους πρασίνου, δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χάνουμε αυτά που ήδη έχουμε. Ο ιδιοκτήτης θα αποζημιωνόταν, όποιος κι αν ήταν. Προχωράμε πλέον στην υλοποίηση της κατασκευής του κοινόχρηστου χώρου, εκπονώντας τις σχετικές μελέτες», σημείωσε στο agrinionews.gr o Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δ.Τζιώλης.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 60 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.