Πέμπτη, 3η Οκτωμβρίου 2024  7:11 μμ
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2024 18:44

Τριπλό θέαμα στο Μουσείο Χρήστου Καπράλου στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Το φωτογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου συνεχίζεται με ποικιλία εκδηλώσεων, όπως την Τετάρτη το βράδυ της 2ας Οκτωβρίου στο Μουσείο Καπράλου όπου οι επισκέπτες απόλαυσαν μια υπέροχη μουσική παράσταση.

Πρωταγωνιστές οι δύο νεαροί ανερχόμενοι καλλιτέχνες, ο Θόδωρος Κουτσουπιάς στο λαούτο και το τραγούδι και ο Σπύρος Σβερδίλας στο βιολί, ταξίδεψαν τους φιλότεχνους Αγρινιώτες στα μελωδικά μονοπάτια του έντεχνου τραγουδιού σε έναν συνδυασμό παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής.

Οι επισκέπτες στην μουσική εκδήλωση είχαν τριπλή ευχαρίστηση, καθώς περιηγήθηκαν στους δυο ορόφους του μουσείου θαυμάζοντας τα περίφημα γλυπτά του μεγαλύτερου Έλληνα γλύπτη του 20ου αιώνα Αγρινιώτη Χρήστου Καπράλου. Καθώς και τις καλύτερες φωτογραφίες της διοργανώτριας ομάδας του Φωτογραφικού φεστιβάλ και του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου.

Συγκεκριμένα στο Μουσείο εκτίθενται τα φωτογραφικά έργα των παρακάτω φωτογράφων:

Φωτογραφική ομάδα art8″ του Αγρινίου. Επιμέλεια: Φωτεινή Παπαχατζή.

Συμμετέχουν: Αλέκα Δημητριάνου, Δημήτρης Γρηγορίου, Πάνος Καλτσάς, Γεωργία Καραχρήστου, Δημήτρης Κούρτης, Δήμητρα Κουτρουμπά, Νώντας Λαμπρακόπουλος, Θεώνη Λειβαδίτη, Ελένη Λίτινα, Κώστας Τσόλκας

Εικαστικό Εργαστήρι Δήμου Αγρινίου, Φωτογραφικό τμήμα Επιμέλεια: Θέμης Ζαχρήστος. Συμμετέχουν: Αλεξάνδρα Γαλαζούλα, Θέμης Ζαχρήστος, Χριστίνα Κουτρολού, Χριστιάνα Σκαλίγκου.

Στην Μουσική εκδήλωση στου Καπράλου παραβρέθηκε και η ανηψιά του αείμνηστου γλύπτη κυρία Ευγενία Καπράλου-Γιαννούτσου. Από τον Δήμο η Διευθύντρια του τμήματος Πολιτισμού κυρία Έφη Τσακανίκα και ο Κοινοτικός Σύμβουλος κύριος Ιωάννης Κατσαντάς.

Τα δρώμενα του Φεστιβάλ έχουν και συνέχεια καθώς το Σάββατο 5 Οκτώβρη στις 21:00 στο Παπαστράτειο Μέγαρο θα γίνει ένα  DJ Party που θα μας ταξιδέψει στις δεκαετίας του 1980 και του 1990! Γνωστοί DJ και μουσικοί παραγωγοί θα παίξουν αγαπημένα κομμάτια από δίσκους βινυλίου. Η είσοδος ελεύθερη σε όλα τα δρώμενα.

Οι εκθέσεις φωτογραφιών στα πέντε σημεία της πόλης θα παραμείνουν ανοιχτές ως ακολούθως για να  μπορέσουν όλοι να τις επισκεφθούν.

Τα ωράρια είναι: Στο Μουσείο Καπράλου η έκθεση κλείνει στις 20 Οκτωβρίου. Μέχρι τότε θα είναι ανοιχτή τις ώρες:  09:00-13:00 & 16:30-19:30

Στο Παπαστράτειο Μέγαρο, η έκθεση κλείνει στις 2 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε-μετά τις 6 Οκτωβρίου-ανοίγει μόνο με ραντεβού κυρίως για σχολεία.

Στην Γκαλερί «Ταξιδεύουσα» η έκθεση κλείνει στις 6 Οκτωβρίου. Μέχρι τότε θα ανοίγει από 19:00-21:00

Δημοτική Αγορά η έκθεση κλείνει στις 6 Οκτωβρίου. Μέχρι τότε θα είναι ανοιχτή από: 19:00-22:00

Στην Πλατεία Δημοκρατίας θα παραμείνουν τα πλαίσια με τις φωτογραφίες-πορτραίτα της φωτογράφου κυρίας Κατερίνας Καλογεράκη, με τίτλο «Γεφυρώνοντας Πολιτισμούς, Συνηθισμένοι άνθρωποι», μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Η παράταση της εκθέσεως κρίθηκε απαραίτητη λόγω των πολλών σχολείων που εκδήλωσαν την επιθυμία να την επισκεφθούν.

Ευχόμαστε σε όλους τους επισκέπτες να αποκομίσουν τα μηνύματα της έκθεσης που είναι για την προστασία του περιβάλλοντος που ζούμε και που θα ζήσουν τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές.

Α.Κ.Κ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 50 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.