Δευτέρα, 30η Σεπτεμβρίου 2024  1:17 μμ
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024 13:58

Η «υδρόβια ζωή της Λιμνοθάλασσας» στο Μουσείο Αλιείας Αιτωλικού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το περασμένο Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου, έγιναν τα εγκαίνια του Μουσείου Αλιείας Αιτωλικού.

Μια από τις επιμέρους σημαντικές παρουσιάσεις, ήταν η «Υδρόβια ζωή της Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού» από τον κ. Λάμπρο Χαρέλο,  μέλος του ΔΣ και υπεύθυνου του Τμήματος Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Πολ. & Μορφ. Συλλόγου “Το Αιτωλικό” κ. Λάμπρου Χαρέλου.

Πλέον στο Μουσείο Αλιείας του Αιτωλικού εκτίθενται μόνιμα – ευγενική δωρεά του Συλλόγου – φωτογραφίες από τον βυθό της λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού.

Είναι όλες τραβηγμένες στην βόρεια πλευρά της λιμνοθάλασσας ( κανάλι). Στις φωτογραφίες εκτός την πλούσια ιχθυοπανίδα εκτίθενται και η χλωρίδα της λιμνοθάλασσας, η σημαντική αποικία των ιπποκάμπων και κάποια γαστερόποδα – δεκάποδα.

Στην βιντεοθήκη του μουσείου προσφέρθηκε επίσης οπτικοακουστικό υλικό, με όλα τα ψάρια καθώς και τους ιππόκαμπους κατά την διάρκεια καταδύσεων που πραγματοποιήθηκαν από τον κ. Χαρέλο, στη λιμνοθάλασσά μας, έτσι ώστε να μπορούν όλοι οι επισκέπτες του Μουσείου, να έχουν μια εικόνα της πλούσιας ζωής του σημαντικού υδροβιότοπου της περιοχής μας!

«Συνεχίζουμε με θέληση και ενθουσιασμό, ώστε να αναδειχθεί και να προστατευθεί το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του τόπου», σημειώνει ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 57 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News