Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  3:55 πμ
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024 12:59

Αγρίνιο: Ρομά κατασκηνώνουν σε γειτονιά και τη γεμίζουν σκουπίδια! (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Διερχόμενοι Ρομά κατασκηνώνουν σε περιοχή του Αγρινίου και τα σκουπίδια τους δημιουργούν μόνιμη εστία ρύπανσης, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση, όπως γράφει η εφημερίδα «Συνείδηση». 

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα της εφημερίδας «Συνείδηση»: 

Την αγανάκτησή τους αλλά και τη μαζική υποκρισία που παρατηρείται πάνω στο ζήτημα,  εκφράζουν κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο, αναφορικά με ένα  πρόβλημα που βιώνουν εδώ κα μεγάλο χρονικό διάστημα, συγκεκριμένα την υπαίθρια παραμονή και διανυκτέρευση μέσα σε φορτηγάκια, Ι.Χ. και βανάκια ομάδων Ρομά που δεν είναι από την περιοχή αλλά διέρχονται από το Αγρίνιο!

Η άσχημη κατάσταση που επικρατεί αφορά στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στον Άγιο Κωνσταντίνο, δηλαδή στα δύο τελευταία διαζώματα του δρόμου που καταλήγει στην εθνική οδό δίπλα στην υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Αγρινίου!

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, σχεδόν καθημερινά κατασκηνώνουν Ρομά από μακρινές περιοχές και η υποβάθμιση είναι καθημερινή εδώ και χρόνια! Όπως λένε οι κάτοικοι, μένουν δύο ή τρεις μέρες και σε κάποιες περιπτώσεις, όπως πριν από δύο ημέρες, στήνουν σκηνή δίπλα από την υπηρεσία Πρασίνου και δεν ενοχλείται κανείς από τους υπαλλήλους ενώ ο ίδιος ο Δήμος δεν βγαίνει άμεσα να καθαρίσει τον χώρο όταν αποχωρούν τελικά! Και μιλάμε για όλων των ειδών τα σκουπίδια που αφήνει μια ομάδα ανθρώπων που μένει σε αυτοκίνητα, λόγος, άλλωστε, απαγορεύεται σε όλο τον κόσμο να διαμένεις σε όχημα…

«Όταν καλούμε την Αστυνομία να επέμβει μας απαντούν ότι αν έρθουν να τους διώξουν θα χαρακτηριστούν ρατσιστές(!) και μένουμε με την απορία τι θα έκαναν αν ήταν δίπλα από τα σπίτια τους. Μία ή δύο φορές την εβδομάδα καθαρίζουμε μόνοι μας οι κάτοικοι γιατί δεν περνάει ούτε καθαριστής και τα απορριμματοφόρα έρχονται μόνο Τρίτη και Πέμπτη σε μία περιοχή που είναι λεωφόρος κεντρική με πάρα πολλές επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει ούτε κάδος ανακύκλωσης παρόλο που έχουμε ζητήσει πολλές φορές», αναφέρουν οι γείτονες καλώντας μας να αναδείξουμε το… φαινόμενο και μένοντας στην διάθεση όλων για περισσότερες πληροφορίες.

Αξίζει, πάντως, να εστιάσει κανείς στο ότι διστάζουν υπάλληλοι της Πολιτείας (τέτοιοι είναι και οι δημοτικοί υπάλληλοι, εκτός από τις υπόλοιπες αρχές που ξέρουν και δεν κάνουν τίποτε) να εφαρμόσουν έναν απλούστατο νόμο για να μην χαρακτηριστούν «ρατσιστές». Τ

ο ενδιαφέρον είναι ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει σε όλες τις γειτονιές αλλά στις υποβαθμισμένες ή σε αυτές που σύντομα θα υποβαθμιστούν.

Γιάννης Συμψηρής - Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 96 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News