Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  9:26 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 18:48

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 82η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Όταν η ηλιοκεντρική θεωρία του κόσμου επιβεβαιώθηκε και εξηγήθηκε με τρόπο οριστικό, οι άνθρωποι έμαθαν ότι ζούσαν πάνω σ' ενα τυχαίο πλανήτη χαμένο στο διάστημα. Η προσαρμογή σ'αυτή την ιδέα δεν τόσο έυκολη. Η νέα αυτή αντίληψη συνάντησε μεγάλη αντίσταση μέσα στα μυαλά των ανθρώπων. Αντίστοιχη κατάσταση δημιουργήθηκε κι αργότερα τότε που ο Δαρβίνος απέδειξε ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τα ζώα. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, ο άνθρωπος ένιωσε πως χάνει κάτι από την ξεχωριστή του θέση μέσα στην πλάση. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις η εκκλησία αντέδρασε έντονα και ούτε έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια.

- Κι ο Θεός τι απέγινε με όλες αυτές τις επαναστατικές θεωρίες; Δεν ήταν όλα πιό απλά, κατά κάποιον τρόπο, όταν ο θεός ήταν το κέντρο του κόσμου, και τα ουράνια σώματα βρισκόταν ένα πάτωμα πάνω απο τα κεφάλια μας;

- Ο Λούθηρος τσακώθηκε με τους καθολικούς επειδή δεν ήθελε να πληρώνει συγχωροχάρτια.

- Η καθολική εκκλησία κατάργησε τα συγχωροχάρτια γύρω στα μέσα του 16ου αιώνα.

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 1395 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 19:32
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!