Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  3:28 μμ
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024 22:37

Αγρίνιο: «Γκαζώνει» το φυσικό αέριο - Νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα «τρέχουν» τα έργα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
«Γκαζώνει» το φυσικό αέριο στο Αγρίνιο σύμφωνα με τη «Σ» - Γρηγορότερα από το χρονοδιάγραμμα «τρέχουν» τα έργα

Όλα έτοιμα με την έκταση στο Δοκίμι που θα κατασκευαστεί ο σταθμός του LNG

Στην παρούσα φάση οι εργασίες είναι σε εξέλιξη στο δυτικό κομμάτι της πόλης και μάλιστα βαίνουν προς την ολοκλήρωσή τους σιγά – σιγά, ενώ το 2025 θα ξεκινήσουν στο ανατολικό, αν και δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν και νωρίτερα.

Η κατασκευή του σταθμού αποθήκευσης και αεριοποίησης του LNG που θα γίνει στην περιοχή του Δοκιμίου και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα ανεφοδιάζεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, έχει προγραμματιστεί για το 2025.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι εκφράζεται ενδιαφέρον κυρίως από επιχειρήσεις, αλλά και πολίτες για να ενταχθούν στο δίκτυο φυσικού αερίου και ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για το πώς θα γίνει αυτό και γι αυτό κατά τους επόμενους μήνες θα πραγματοποιηθεί σειρά ενημερωτικών ημερίδων/εκδηλώσεων, οι οποίες θα έχουν σκοπό την επίλυση αποριών και την καθοδήγηση όσων ενδιαφέρονται για να ενταχθούν στο δίκτυο φυσικού αερίου στο Αγρίνιο.

Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Λίνος Μπλέτσας μιλώντας στη «Σ» ανέφερε: «το έργο στο Αγρίνιο προχωράει πολύ καλά. Βρίσκεται μπροστά από το χρονοδιάγραμμα και αυτό είναι θετικό. Οι εργασίες εξελίσσονται καλά και το έργο χαρακτηρίζεται από το υψηλό ποιοτικό επίπεδο, ακόμη και η αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα είναι ποιοτική.

Η κατασκευή του σταθμού στο Δοκίμι θα ξεκινήσει το νέο έτος, για τότε έχει προγραμματιστεί η έκδοση της αδειοδότησης. Ωστόσο, να πούμε ότι η έκταση που θα κατασκευαστεί ο σταθμός έχει βρεθεί, είναι στο Δοκίμι και όλα είναι ήδη έτοιμα σε ό,τι αφορά την έκταση.

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι ενδέχεται οι εργασίες στο ανατολικό κομμάτι του Αγρινίου να ξεκινήσουν και νωρίτερα από τη νέα χρονιά όπου είναι προγραμματισμένες, διότι οι εργασίες στο δυτικό κομμάτι προχωρούν πολύ γρήγορα.

Θετικό επίσης είναι το στοιχείο ότι ενώ οι εργασίες είναι σε εξέλιξη, εκφράζεται το ενδιαφέρον και από επιπλέον επιχειρήσεις, αλλά και από ιδιώτες, κυρίως όμως από επιχειρήσεις, για να συνδεθούν στο δίκτυο του φυσικού αερίου.

Ο χάρτης της επέκτασης του δικτύου στον αστικό ιστό του Αγρινίου

Βέβαια, να τονίσουμε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία φυσικού αερίου θα υλοποιήσουν ενημερωτικές ημερίδες/εκδηλώσεις στο Αγρίνιο προκειμένου να ενημερωθεί όλος ο κόσμος για το που θα περνά το φυσικό αέριο, για το πως θα μπορούν να συνδεθούν, τι διαδικασίες θα χρειαστεί να γίνουν για να συνδεθούν κλπ. Οι απορίες που μπορεί να έχει ο κάθε πολίτης αυτή την στιγμή στο Αγρίνιο σχετικά με το φυσικό αέριο θα επιλυθούν μέσα από μια σειρά ενημερωτικών ημερίδων που θα γίνουν τους επόμενους μήνες».

Ικανοποιητική έως τώρα η αποκατάσταση των δρόμων, λέει ο Δήμος Αγρινίου

Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Αγρινίου Βασίλης Φωτάκης ανέφερε: «Δεν έχουμε καμία ευθύνη στην εκτέλεση του έργου. Υποβάλλουν στο Δήμο Αγρινίου από την εταιρεία που εκτελεί το έργο τα σχέδια, τα οποία ελέγχει το αρμόδιο τμήμα της Τεχνικής Υπηρεσίας και όσον αφορά το κυκλοφοριακό και δίνονται και απαραίτητες οι εγκρίσεις.

Από το Δήμο Αγρινίου φυσικά και αναγνωρίζεται η σπουδαιότητα του έργου. Η δυνατότητα ύπαρξης μιας εναλλακτικής μορφής ενέργειας για τους δημότες είναι σπουδαίο γεγονός.
Τα βασικά ζητήματα όμως για το Δήμο Αγρινίου σ’ αυτή την φάση που οι εργασίες είναι σε εξέλιξη είναι δύο. Αυτό που γίνεται έλεγχος και στη συνέχεια δίνονται οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις υπηρεσίες μας και φυσικά η σωστή αποκατάσταση των τομών που γίνονται στην άσφαλτο.

Ο δημότης πρέπει να έχει όφελος και από το φυσικό αέριο, όταν ολοκληρωθεί το έργο, αλλά πρέπει να έχει και το όφελος της αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα, ο οποίος είναι «κομμάτι» της καθημερινότητας του και αφορά και την ασφάλειά του, την ασφάλεια του πεζού, του αναβάτη στο δίκυκλο και φυσικά της περιουσίας του, δηλαδή του οχήματός του.

Σ’ αυτό το κομμάτι η αποκατάσταση που γίνεται από την εταιρία είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι πάντα έχουμε ανοιχτή γραμμή με την εταιρία που εκτελεί το έργο και ελέγχουμε ό,τι χρειάζεται».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 232 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News