Παρασκευή, 25η Οκτωμβρίου 2024  11:54 μμ
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024 09:52

Παναιτωλικός: Ο βαθμός στο Καραϊσκάκη δίνει ψυχολογία και ώθηση για τη συνέχεια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Παναιτωλικός πανηγύρισε σπουδαίο βαθμό χθες βράδυ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης απέναντι στον Ολυμπιακό που ήταν μάλιστα και ο πρώτος του εκτός έδρας απέναντι στους ερυθρόλευκους, σπάζοντας ένα αρνητικό ρεκόρ 14 συνεχόμενων ηττών.

Αμυντική προσήλωση, πάθος, πολύ καλή νοοτροπία κι ένα πλάνο που βγήκε στον Πετράκη, μπλοκάροντας παράλληλα τα ατού του Ολυμπιακού και γενικότερα την λειτουργία της ομάδας του Μεντιλίμπαρ που προσπαθούσε μόνο με σέντρες να τρυπήσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του Παναιτωλικού.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός είχε και τις δικές του στιγμές να ανοίξει το σκορ, ενώ κράτησε περισσότερο τη μπάλα σε σχέση με την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, όπου αμύνονταν μαζικά χωρίς να μπορέσει να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να βγει μπροστά με αξιώσεις.

Δεν ήταν εύκολο, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός πίεζε ακόμα περισσότερο περνώντας δεύτερο επιθετικό στο παιχνίδι δίπλα στον Ελ Κααμπί (Γιάρεμτσουκ) , ενώ έγινε ακόμα πιο επιθετικός με την είσοδο των Γουίλιαν και Ολιβέιρα.

Παρ’ όλα αυτά η άψογη ανασταλτική λειτουργία του Παναιτωλικού, δεν έδωσε δικαίωμα στους αντιπάλους να μπουν περιοχή και να απειλήσουν. Οι πολλές σέντρες που επιχειρήθηκαν έβρισκαν σε ετοιμότητα τους Λιάβα, Μλάντεν και Σιέλη οι οποίοι πραγματοποίησαν μεγάλο παιχνίδι. Ομοίως και οι Μαυρίας, Τορεχόν.

Βοήθειες έδωσε και ο Στάγιτς με την είσοδό του στο δεύτερο ημιχρονο, ενώ ο Πέρες για ακόμη έναν αγώνα έτρεξε πολύ και ήταν καθοριστικός στο ανασταλτικό κομμάτι της ομάδας.

Μεσοεπιθετικά ο Παναιτωλικός δε βρήκε λύσεις, με εξαίρεση στιγμές που δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο. Ενώ του δόθηκαν ευκαιρίες για να βγει με προϋποθέσεις στην αντεπίθεση, δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει στην επανάληψη.

Βοήθησε δημιουργικά ο Μπουζούκης στο πρώτο μέρος, έχοντας και ευκαιρία να σκοράρει. Μαχητικός ο Μπελεβώνης, βοήθησε αμυντικά, ενώ οι Λομόνακο και Ντίας δε φάνηκαν ιδιαίτερα από τη στιγμή που και ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας, ήταν με έμφαση στο αμυντικό κομμάτι.

Για πρώτη φορά είδαμε τον Ρόα, ένας παίκτης με ποιότητα που αν βρει ρυθμό θα είναι πολύτιμη μονάδα για τον Γιάννη Πετράκη.

Η νοοτροπία που έβγαλε ο Παναιτωλικός και η προσήλωση που έδειξε, είναι δείγμα της δουλειάς που γίνεται από τον Γιάννη Πετράκη όλο αυτό το διάστημα. Μπορεί να μην ήταν το φαβορί σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά με σωστή τακτική και προσέγγιση κατάφερε να αποπροσανατολίσει μια ομάδα που μερικούς μήνες πριν κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Είναι μια μεγάλη επιτυχία για τον Παναιτωλικό που δίνει ψυχολογία και ώθηση για τη συνέχεια, ωστόσο για να έχει αξία ο βαθμός, θα πρέπει το ερχόμενο Σάββατο με τον Αστέρα AKTOR στο Αγρίνιο, να πάρει τη νίκη για να έχει καλύψει και το κακό αποτέλεσμα της πρεμιέρας απέναντι στη Λαμία.

Πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η ομάδα του Αγρινίου δε δέχθηκε γκολ για δεύτερο σερί παιχνίδι, κρατώντας το μηδέν στην άμυνα, διαθέτοντας αυτή τη στιγμή την 3η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με παθητικό, 3 γκολ.

Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό ανήκει στο παρελθόν, όπως και το στοιχειωμένο ρεκόρ που άφησε πίσω του ο Παναιτωλικός μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα.


Το ματς που έρχεται με τον Αστέρα στο Αγρίνιο, είναι ευκαιρία έτσι ώστε να βρεθεί ξανά αρκετός κόσμος στο γήπεδο και φυσικά για την ομάδα, με ενδεχόμενο τρίποντο να αναρριχηθεί βαθμολογικά και να έχει κάνει ένα αρκετά καλό ξεκίνημα στις πρώτες πέντε αγωνιστικές.

Υ.Γ.1: Δόθηκαν 8 λεπτά καθυστερήσεων, παίχθηκαν 9 λεπτά, για έναν αγώνα που θα έπρεπε να έχει το πολύ πέντε λεπτά καθυστερήσεων.

Υ.Γ.2: Ο Μεντιλίμπαρ χαρακτήρισε εξαιρετικό το παιχνίδι του Παναιτωλικού, ενώ τόνισε ότι η ομάδα του απειλούσε μόνο με σέντρες. Είναι ένας προπονητής που λέει τα πράγματα με το όνομά τους, διαθέτει προσωπικότητα και ήθος. Το έχει αποδείξει από τη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα.

Υ.Γ.3: Για πολλούς ο Παναιτωλικός μετά την ήττα από τη Λαμία, ήταν φαβορί για υποβιβασμό. Αφενός μια αγωνιστική δεν κρίνει την πορεία μιας ομάδας ούτε βγάζει συμπεράσματα και αφετέρου ο προπονητής ξέρει καλύτερα από τον καθένα για το σύνολο που έχει στα χέρια του και το τι μπορεί να καταφέρει. Στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις ο Παναιτωλικός βγάζει χαρακτήρα και μια εξαιρετική νοοτροπία. Ευχή όλων να συνεχίσει έτσι…

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 158 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024 09:55
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.