Τρίτη, 17η Σεπτεμβρίου 2024  1:23 πμ
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 22:30

Ευκολότερο να στείλουν τα νερά ανατολικά παρά να αναπτύξουν και τη Δυτική Ελλάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τι να γίνει, δηλαδή; Ό,τι γίνεται πάντα. Να πάρει τους πόρους η ανατολική χώρα και να αφήσει την δυτική να βράζει στο ζουμί της. Σωστά;

Ήρθε η εποχή που ξύπνησαν από το λήθαργο όλοι όσοι έχουν "μπατάρει" την χώρα ανατολικά τόσα χρόνια και να καταλάβουν ότι μπορεί τα πάντα να τα έφτιαξαν από εκεί μεριά αλλά ξέχασαν δύο βασικά πράγματα, την ενέργεια και το νερό.

Η φετινή λειψυδρία τους ξύπνησε σε σχέση με το νερό. Διαβάζουμε λοιπόν πως ξαφνικά κατάλαβαν ότι η χώρα έχει μεγάλες βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις και συγκεντρώσεις υπογείων νερών στη δυτική πλευρά του χάρτη της, αλλά οι μεγάλες πόλεις της, στις οποίες κατοικεί το 70% του πληθυσμού της έχουν χτιστεί στα ανατολικά της που είναι άνυδρα.

Εκεί είναι τα λιμάνια, τα μεγάλα αεροδρόμια, οι υποδομές, η μόνη γραμμή τραίνου, οι οδικοί άξονες πλην ενός, ο στρατός, η βιομηχανία τα πάντα.

Όμως, βρέχει πολύ στα Ιόνια νησιά, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο αλλά και στη δυτική Κρήτη, την ώρα που η Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, το Ηράκλειο, βρίσκονται στα ανατολικά.

Το ίδιο και το 80% της τουριστικής κίνησης της χώρας που είναι γύρω και μέσα στο Αιγαίο. Που καταλήγουν λοιπόν όλοι μαζί;

Ότι "για να μην διψάσουν οι μεγάλες πόλεις και τουριστικές εκμεταλλεύσεις μας, πρέπει να μεταφερθεί νερό από την ανατολική στη δυτική Ελλάδα".

Την περίπτωση να επενδύσουν στην εξισορρόπηση της ανάπτυξης προς τα δυτικά και να δώσουν πόρους, ώστε ο τουρισμός κα οι μεταφορές να πάνε και δυτικά δεν την σκέφτονται...

Το Πλατυγιάλι είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση που δεν ξέρουν καν ότι υπάρχει! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά επικαλούνται και το ότι όλοι να υπερασπίζονται το χωριό τους.

"Αν λοιπόν ακολουθώντας αυτήν τη λογική, οι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας και της Ευρυτανίας ξεσηκώνονταν κι έλεγαν «δεν δίνουμε το νερό μας στους Αθηναίους», όπως ακούμε για τόσα και τόσα άλλα ζητήματα, εσείς τι πιστεύετε ότι θα ‘πρεπε να γίνει;", διερωτάται ο Δ. Καμπουράκης σήμερα στο Liberal.

Τι να γίνει, δηλαδή; Ό,τι γίνεται πάντα. Να πάρει τους πόρους η ανατολική χώρα και να αφήσει την δυτική να βράζει στο ζουμί της. Σωστά;

Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 161 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News