Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  4:08 μμ
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 21:59

Αντιδήμαρχος Αγράφων: «Κλοπή νερού δίχως ανταποδοτικά δεν θα επιτραπεί»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε ένωση του ταμιευτήρα του Ευήνου και Μόρνου με την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα λειψυδρίας στην Αττική.

Η λίμνη Κρεμαστών βρίσκεται ανάμεσα στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας και είναι η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδος.

Σε ανάρτησή του ο αντιδημάρχος Αγράφων Παναγιώτης Γκορόγιας κάνει λόγο για «εύκολη λύση» αναφερόμενος στην εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς σημειώνει ότι «δεν υπάρχει ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων» και τονίζει πως «κλοπή νερού δίχως ανταποδοτικά δεν θα επιτραπεί».

Η ανάρτησή του:

«Καλημέρα φίλοι μου,

Λόγω της ολοένα και μεγαλύτερης ζήτησης νερού, και των κρίσιμων προβλημάτων αναφορικά με την κάλυψη υδατικών αναγκών, ήταν θέμα χρόνου να μας χτυπήσουν την πόρτα για διαχείριση της λίμνης Κρεμαστών.

Το νερό αποτελεί κληρονομιά η οποία πρέπει και να προστατεύεται.!

Την ώρα που ο δήμος Αγράφων δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διαφαινόμενης λειψυδρίας, την ώρα που περιφερειακά χωριά της λίμνης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας, την ώρα που δεν υπάρχει ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων , δηλαδή μείωση της άσκοπης και ανεξέλεγκτης κατανάλωσης νερού και τον περιορισμό της υπερεκμετάλλευσης των υπογείων υδροφορέων, αποφασίζουμε την εύκολη λύση….

Εάν θέλουμε βιώσιμη ανάπτυξη θά πρέπει νά μπούμε σε διαδικασίες κυκλικής οικονομίας, δηλαδή ανακύκλωση επαναχρησιμοποιούμενου νερού και σωστή διαχείριση εκμετάλλευσης των υδάτινων πόρων.

Και επειδή ανοίγουμε ένα θέμα το οποίο θα συζητηθεί αρκετά στο μέλλον και θα εμπλακούν πολλοί φορείς θα καταθέσω την ταπεινή μου άποψη.

Κλοπή νερού δίχως ανταποδοτικά δεν θα επιτραπεί. Πρώτα θα έχουν νερό οι κάτοικοι της περιοχής, με σύγχρονες μεθόδους υδροδότησης, με μηδαμινά τέλη όπως επίσης η όλη περιοχή θα πρέπει να αξιοποιηθεί με σύγχρονες οδικές αρτηρίες, χαμηλή φορολόγηση και θέσεις εργασίας.

Απλά κατανοητά…

Σας ευχαριστώ».

agrinionews.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 150 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 22:01
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News