Κυριακή, 8η Σεπτεμβρίου 2024  5:15 πμ
Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2024 23:06

Χαλάει ο καιρός: Έρχεται πολικός αεροχείμαρρος με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δυναμικά μπαίνει το φθινόπωρο στην χώρα τις επόμενες ημέρες, καθώς αναμένεται να αλλάξει ο καιρός στο ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας, με βροχές και καταιγίδες εξαιτίας του πολικού αεροχείμαρρου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια, την επόμενη εβδομάδα, πολικός αεροχείμαρρος θα σαρώσει τη χώρα, φέρνοντας βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Επίσης, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε στην επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός τη νέα εβδομάδα, κάνοντας λόγο για έντονα καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν σχεδόν ολόκληρη την χώρα.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια οι πρώτες βροχές θα πέσουν από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη (9-11/7) και το δεύτερο βροχοφόρο σύστημα θα επηρεάσει τη χώρα από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο (12-14/7). Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 4-6 βαθμούς.

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

«Ο πολικός αεροχείμαρρος κατηφορίζει και φέρνει πρωτοβρόχια

Καλό μεσημέρι!

Με φθινοπωρινές συνθήκες αναμένεται να κυλίσει η νέα εβδομάδα στη χώρα μας και μάλιστα δύο φορές.

-Το πρώτο βροχοφόρο σύστημα προβλέπεται να μας επηρεάσει

Δευτέρα (9/9) -Τετάρτη και το δεύτερο Πέμπτη (12/9) βράδυ -Σάββατο.Και τα δύο συστήματα θα προκαλέσουν κακοκαιρία στη γειτονική μας Ιταλία και στην κεντρική Ευρώπη.

-Και στις δύο περιπτώσεις θα επηρεαστούν με αρκετές βροχές η δυτική ,η βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο ( καιρός τύπου Π)

-Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 4-6 βαθμούς με τάση για μεγαλύτερη πτώση προς το τέλος της εβδομάδας.

-Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί νοτιοδυτικοί και βορειοδυτικοί.

Υ.Γ :Στα επόμενα 24ώρα θα ακολουθήσει αναλυτική πρόγνωση για τις περιοχές που θα επηρεαστούν και για την ένταση των φαινομένων».

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:
«Eντυπωσιακή η αλλαγή της διάταξης των βαρομετρικών συστημάτων στην Ευρώπη τις επόμενες ημέρες δίνοντας τέλος στο "ατμοσφαιρικό θερμό μποτιλιάρισμα" των τελευταίων εβδομάδων στις περισσοτερες χώρες της γηραιάς ηπείρου και κυρίως φυσικά στα νότια τμήματά της, αλλά και με αρκετές βροχές, φαινόμενα που κυρίως προς την Τρίτη θα πρέπει να επηρεάσουν και τα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια της Ελλάδας!».

reader.gr

Διαβάστηκε 75 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News