Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου 2024  6:24 μμ
Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2024 18:15

Θυμάστε τον μικρό «λούστρο» του ελληνικού κινηματογράφου: Έτσι είναι στα 70 το χρόνια ο Βασίλης Καΐλας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο «Βασιλάκης» ο Καΐλας, όπως ήταν γνωστός στις αμέτρητες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου που έπαιξε, υποδυόταν πάντα έναν μικρό λούστρο η μοίρα και η ζωή του φέρθηκαν με σκληρό τρόπο.

Μεγαλώνοντας ο Βασίλης Καΐλας, δεν ακολούθησε την καριέρα του ηθοποιού αλλά κατάφερε να παίξει με όλους τους μεγάλους πρωταγωνιστές, όπως ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Γεωργία Βασιλείαδου, ο Θανάσης Βέγγος, ο Νίκος Ξανθόπουλος και η Μάρθα Βούρτση.

Ξεχώρισε από την αρχή για το ανεπιτήδευτο παίξιμό του και την ικανότητα του να προσαρμόζεται στον εκάστοτε ρόλο.

Έχει παίξει σε 117 ταινίες, κάποιες εκ των οποίων είναι η «Μανταλένα», «Η Αλίκη στο Ναυτικό», «Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης» και η «Κυρά μας η Μαμή».

Ο ίδιος έγραψε βιβλίο για τη ζωή του, με τίτλο «Ένα παιδί μετράει τα πλάνα», όπου εξιστορεί τη ζωή του.

Σε συνέντευξη του είχε μιλήσει για το πώς είναι να είσαι παππούς και είχε πει: «Το συναίσθημα αυτό δεν μπορώ να το περιγράψω σε όποιον δεν το έχει ζήσει. Είμαι χαζοπαππούς και δεν το κρύβω. Παίρνω τον εγγονό μου, πηγαίνουμε βόλτα στη θάλασσα και κάνω πράγματα μαζί του που μέχρι τώρα ούτε σκεφτόμουν πως θα μπορούσα να τα κάνω».

O φωτογραφικός φακός πέτυχε τον Βασίλη Καΐλα σε έξοδό του στην Πλάκα.

vasilis kailas1
vasilis kailas
top10.gr

Διαβάστηκε 85 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News