Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου 2024  2:17 πμ
Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2024 18:07

Πέντε συνήθειες των ανθρώπων που παραμένουν υγιείς και δραστήριοι καθώς μεγαλώνουν

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Και ποιος δεν θέλει να μεγαλώνει χαρούμενος και υγιής. Οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν ερωτηθούμε πώς φανταζόμαστε τον εαυτό μας σε λίγα χρόνια από σήμερα, αφενός ελπίζουμε να έχουμε καταφέρει τους στόχους μας και αφετέρου να έχουμε διατηρήσει τη φόρμα και την υγεία μας.

Για να γίνει αυτό, όμως, πρέπει να αφήσουμε πίσω μας μερικές κακές συνήθειες και να υιοθετήσουμε άλλες περισσότερο παραγωγικές, συνήθειες που βάζουν σε πρώτη θέση το σώμα, την ψυχή και τον εγκέφαλό μας.

Πάντως, αυτές είναι 5 καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων που παραμένουν υγιείς και χαρούμενοι καθώς μεγαλώνουν.

  • Παραμένουν ενεργά κοινωνικοί

Οι επιστήμονες και οι επαγγελματίες υγείας μόλις πρόσφατα άρχισαν να εστιάζουν στην κοινωνική υγεία και στο πώς οι ουσιαστικές σχέσεις μπορούν να επηρεάσουν θετικά τη ζωή μας. Και τελικά, οι νεότερες έρευνες έχουν αποδείξει πόσο ζωτικής σημασίας είναι οι κοινωνικές σχέσεις, ανεξάρτητα από την ηλικία μας. Οι φίλοι μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να μας βοηθήσουν να ανακάμψουμε πιο γρήγορα από ασθένειες, να οξύνουν τη μνήμη μας και ακόμα και να μας βοηθήσουν να ζήσουμε περισσότερο.

  • Αντιμετωπίζουν το σώμα τους σαν ναό

Όλοι γνωρίζουμε θεωρητικά ότι το σώμα μας είναι ένας ναός. Όταν το τρέφουμε και το φροντίζουμε σωστά, θα κάνει το ίδιο και για εμάς – ειδικά όσο μεγαλώνουμε. Εκτός από τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή, το να αντιλαμβανόμαστε και να συντονιζόμαστε με τις ανάγκες του σώματός μας, είναι υψίστης σημασίας. Πολλές, φορές, το σώμα μας δίνει σημάδια που παραβλέπουμε, αλλά δεν πρέπει.

  • Εξασκούν τον εγκέφαλό τους όπως το σώμα τους

Το γνωστικό απόθεμα του εγκεφάλου μας – η ικανότητά του να αντέχει νευρολογικές βλάβες λόγω γήρανσης και άλλων παραγόντων χωρίς να εμφανίζει σημάδια επιβράδυνσης ή απώλειας μνήμης, μπορεί επίσης να ωφεληθεί από την άσκηση, τόσο τη σωματική όσο και τη γνωστική. Όπως οι προπονήσεις με βάρη προσθέτουν μυϊκό ιστό στο σώμα, έτσι και οι στοχευμένες ασκήσεις για τον εγκέφαλο μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση του γνωστικού αποθέματος του εγκεφάλου μας. Μία από τις συνήθειες των ανθρώπων που παραμένουν υγιείς και χαρούμενοι καθώς μεγαλώνουν, είναι να φροντίζουν τον εγκέφαλό τους.

  • Διασφαλίζουν ότι ο ποιοτικός ύπνος βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους

Ερευνητές στη Σουηδία ζήτησαν από μια ομάδα μελέτης να κοιτάξει φωτογραφίες ανθρώπων που δεν κοιμόντουσαν σωστά και να τις συγκρίνουν με φωτογραφίες ανθρώπων που έκαναν κάθε βράδυ οκτώ ώρες ύπνου. Αποδείχθηκε πως οι ξεκούραστοι άνθρωποι έμοιαζαν πιο υγιείς, λιγότερο κουρασμένοι και πιο ελκυστικοί. Ο ύπνος, λοιπόν, είναι ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό ώστε να επιδιορθώνεται και να επαναφορτίζεται.

  • Ακούν τι προσπαθεί να τους πει το σώμα τους

Το να συντονιζόμαστε με τα σωματικά μας συναισθήματα είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς είμαστε «πολύ απασχολημένοι» για το κάνουμε. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί πως ειδικά οι άνδρες είναι ιδιαίτερα «ένοχοι» για την παραμέληση αυτού που προσπαθεί να τους πει το σώμα τους. Αλλά, για να είμαστε υγιείς και χαρούμενοι καθώς μεγαλώνουμε, πρέπει να έχουμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας και του σώματός μας, κάτι που περιλαμβάνει το να επισκεπτόμαστε έναν ειδικό όταν δεν αισθανόμαστε καλά.

jenny.gr

Διαβάστηκε 154 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News