Τρίτη, 6η Αυγούστου 2024  6:20 μμ
Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2024 10:18

Μαρίκα Κρεβατά: Η ταινία που έπαιζε με πρώην, νυν σύζυγο, την κόρη και τον γαμπρό της

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το 1962, ο Στέφανος Στρατηγός διασκευάζει και σκηνοθετεί την επιτυχημένη κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά “Εταιρία Θαυμάτων”, με πρωταγωνίστρια την τότε σύζυγο του Γκέλυ Μαυροπούλου, στο πλευρό του ζεν πρεμιέ της εποχής, Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Η Εταιρεία Θαυμάτων είναι μια δήθεν φιλανθρωπική οργάνωση ενός απατεώνα ιδιοκτήτη ελληνο-βρετανικής εταιρείας μεταλλείων, του άγγλου μίστερ Τζων, που στήθηκε με σκοπό να οικειοποιηθεί ο μίστερ, με τη βοήθεια του επινοημένου αγίου Βαλαντίου, το πλούσιο σε μετάλλευμα βοσκοτόπι του αφελούς και θεοσεβούμενου Ιλάριου.

Για να το πετύχει, ο μίστερ Τζων χρησιμοποιεί τον ιεροκήρυκα Κοσμά που «λιβανίζει» τους εύπιστους χωρικούς. Στο κόλπο ήταν και η όμορφη Μίνα, μαζί με την μητέρα της Δανάη που παριστάνει τη μουγκή, η οποία ξαναβρίσκει τη μιλιά της χάρη στο «θαύμα» του αγίου.

Ο έρωτας όμως ανάμεσα στον Ιλάριο και τη Μίνα, στέκεται αφορμή να αποκαλυφθούν οι κατεργαριές όλων.

“Οικογενειακή υπόθεση” και κάπως…προχωρημένη

Την εντυπωσιακή Μίνα, ενσάρκωνε η Γκέλυ Μαυροπούλου. Τον ρόλο της μητέρας της είχε η πραγματική της μητέρα και καταξιωμένη ηθοποιός, Μαρίκα Κρεβατά. Μίστερ Τζων, ο Γιώργος Γαβριηλίδης. Παπάς ήταν ο Άγγελος Μαυρόπουλος και στο ρόλο του αστυνομικού που ξεσκέπασε τη σπείρα ο Στέφανος Στρατηγός.

Στην πραγματικότητα όλοι αυτοί οι πρωταγωνιστές αποτελούσαν μια οικογένεια. Πιο συγκεκριμένα, η Μαρίκα Κρεβατά ήταν παντρεμένη με τον Άγγελο Μαυρόπουλο με τον οποίο απέκτησαν την κόρη τους Γκέλυ η οποία ήταν παντρεμένη με τον Στέφανο Στρατηγό, ενώ ο Γιώργος Γαβριηλίδης ήταν ο δεύτερος σύζυγος της Μαρίκας Κρεβατά.

Για το έτος 1962 και τα ήθη της κοινωνίας ήταν μια “προχωρημένη” εικόνα. Βέβαια αποτελούσε και ένα υγιές για την εποχή πρότυπο, αποδεικνύοντας ότι η ζωή συνεχίζεται και μάλιστα άκρως δημιουργικά. Στην ταινία επίσης πρωταγωνιστούσαν ο Παντελής Ζερβός και ο Βύρων Πάλλης. Η παραγωγή ήταν του Τζέιμς Πάρις και η μουσική του Μίμη Πλέσσα.

Με πληροφορίες από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος - mixanitouxronou.gr

Διαβάστηκε 151 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News