Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  4:56 μμ
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024 17:22

Δράση στο Αγρίνιο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η 28η Ιουλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας (World Hepatitis Day). Στόχος της συγκεκριμένης ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τις ιογενείς ηπατίτιδες, η ενημέρωση για τους τρόπους μετάδοσης, πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας των ατόμων, που έχουν προσβληθεί, αλλά και η ευαισθητοποίηση των αρμόδιων φορέων για την υλοποίηση δράσεων, που θα οδηγήσουν στην εξάλειψη των σοβαρών αυτών λοιμώξεων.

Η  Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου συμμετέχει στην πανελλήνια δράση ευαισθητοποίησης για τις Ιογενείς Ηπατίτιδες, μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος - Ε.Ε.Μ.Η., που συνεχίζει  την  προσπάθεια  για  συστράτευση  όλων  των  εμπλεκόμενων  φορέων  και  την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την πρόληψη της μετάδοσης των Ιογενών Ηπατιτίδων, τη βελτίωση της περίθαλψης  και  της  ποιότητας  ζωής,  καθώς  και  τη  διαφύλαξη  των  δικαιωμάτων  των  προσβληθέντων ατόμων. Στόχος, η εξάλειψη τους να αποτελέσει προτεραιότητα!

Με αφορμή την ημέρα αυτή, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στους ωφελούμενους της Δομής Παροχής Συσσιτίου με την διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού, ενώ παράλληλα το νοσηλευτικό προσωπικό των Δομών Αστέγων πραγματοποίησε μέτρηση Σακχάρου, οξυγόνου και αρτηριακής πίεσης.

 Επίσης, θα φωταγωγηθεί συμβολικά η αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου  (κτίριο πρώην Τράπεζας Ελλάδος) το βράδυ της Κυριακής  28  Ιουλίου  2024  με το συνδυασμό των χρωμάτων κόκκινου - κίτρινου, που έχουν καθιερωθεί ως χαρακτηριστικά της διεθνούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης για τις Ιογενείς Ηπατίτιδες.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος  Γεωργία Μπόκα δήλωσε ότι με τη συμμετοχή του Δήμου μας σε  αυτή την πρωτοβουλία, στέλνει μηνύματα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, καταπολέμησης και εξάλειψης των διακρίσεων και του στιγματισμού.

Το φετινό σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας είναι «Μην…κολλάς σε προκαταλήψεις, ενημερώσου σήμερα για την Ηπατίτιδα» και τo μήνυμα, στο οποίο επικεντρώνεται είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, ώστε να εξετάζεται, να εμβολιάζεται και να λαμβάνει τη σωστή αγωγή. Στόχος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος είναι η μεγαλύτερη δυνατή διάδοση του μηνύματος της πρόληψης και αντιμετώπισης, με στόχο ουσιαστικό και όχι μόνο συμβολικό.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΟΚΑ

Διαβάστηκε 107 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News