Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:52 πμ
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 23:38

Τι θα γινόταν αν σε κάθε πόλη... (Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τι θα γινόταν αν σε κάθε πόλη... Καθημερινά ως άνθρωποι ζητάμε τις πρεσβείες των Αγίων και την βοήθεια του Θεού ή τη σκέπη της Παναγίας μας. Μα θα πει κάποιος, "είναι δυνατόν ο Θεός να ακούει απ' όλους μας τις προσευχές;", "είναι δυνατόν να ακούσει εμένα τον αμαρτωλό;" Εάν κάποιος θελήσει και με πίστη κάνει προσευχή, τότε ναι, και ο ίδιος μπορεί να κάνει θαύματα και μάλιστα μεγαλύτερα από εκείνα που έκανε ο ίδιος ο Χριστός. Διότι ο ίδιος είπε προς τους μαθητές ότι: "ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ὁ πιστεύων εἰς ἐμέ, τὰ ἔργα ἃ ἐγὼ ποιῶ κἀκεῖνος ποιήσει, καὶ μείζονα τούτων ποιήσει...". Δηλαδή: "Σας διαβεβαιώνω ότι εκείνος που πιστεύει εις εμέ θα κάμη, χάρις εις αυτήν την πίστιν του, τα μεγάλα και θαυμαστά έργα, τα οποία εγώ κάνω και ακόμη μεγαλύτερα από αυτά..." (Ιω. ιδ΄, 12).

Όμως τι πραγματικά θα γινόταν αν σε κάθε πόλη είχαμε τέτοιους ανθρώπους; Αν σε κάθε πόλη είχαμε τέτοιους μαθητές όπως ζητά ο Χριστός να είναι οι μαθητές που Τον ακολουθούν;



--
Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece
Διαβάστηκε 103 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News