Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:56 πμ
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 13:04

ΠΕΥΦΑ: Στάση εργασίας σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η σημερινή στάση εργασίας που εξήγγειλε το σωματείο, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς μας χώρους και μουσεία. Στην πλειονότητά τους, οι μόνιμοι αρχαιοφύλακες, συμμετείχαν στην κινητοποίηση της ΠΕΥΦΑ, με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστοί έως τις 12.00 μμ:

Ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσσού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, τα μουσεία και ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο και το Ασκληπιείο στην Κω.

Ανοιχτός παρέμεινε ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, όπου το μόνιμο προσωπικό είναι ελάχιστο και λειτουργεί με εποχικούς υπαλλήλους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να συμμετέχουν στην στάση εργασίας.

Το σωματείο εκφράζει την ικανοποίησή του προς όλους τους συναδέλφους, που αντιλαμβανόμενοι την πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού να μας αντικαταστήσει με ιδιωτικές εταιρείες, αντιστέκονται και απεργούν.

Η ΠΕΥΦΑ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τον δημόσιο τρόπο λειτουργίας στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς μας χώρους.

Διαβάστηκε 99 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News