Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:51 πμ
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 14:18

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ της (Ε.Λ.Φ.Ε.Α.) Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Αιτωλοακαρνανίας προς το Υπουργείο Οικονομικών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Αιτωλοακαρνανίας

Προς το Υπουργείο Οικονομικών

Έχουμε κουραστεί να ακούμε από την διοίκηση του Υπουργείου και της ΑΑΔΕ ότι όλα πάνε μια χαρά, ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με τις φορολογικές δηλώσεις, ότι ο ρυθμός υποβολής είναι πολύ καλός, ότι οι κακοί λογιστές διογκώνουν τα προβλήματα – έμμεσα αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν -  διότι νοιάζονται για την τσέπη τους.

Δεν θα επανέλθουμε αναφέροντας τα προβλήματα των εφαρμογών, δεν θα αναφέρουμε πάλι το πόσες φορές  ο κάθε δημόσιος φορέας/εργοδότης έχει αλλάξει τις βεβαιώσεις αποδοχών ή το πότε τις ανέβασε στο σύστημα. Το κάναμε ήδη αρκετές φορές φέτος με τον πιο τεκμηριωμένο τρόπο που δεν επιδέχεται καμιάς αμφισβήτησης, και σε αυτές τις ενημερώσεις δεν απάντησε  ποτέ η φορολογική διοίκηση με τεκμηριωμένο αντίλογο.

Την ύστατη ώρα απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πράξει το αυτονόητο. Με ένα εκατομμύριο δηλώσεις σε εκκρεμότητα, με τις περισσότερες εξ αυτών να αφορούν επιχειρήσεις, με τροποποιητικές να εκκρεμούν, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την μεταφορά της προθεσμίας για τον Σεπτέμβριο.

Η Δημόσια διοίκηση – διαχρονικά - έχει χρησιμοποιήσει τον κλάδο των λογιστών για να εφαρμόσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και των υπηρεσιών του. Απαιτεί από εμάς να τεστάρουμε τις εφαρμογές τους, να δαπανήσουμε ατελείωτες εργατοώρες για να διορθώσουμε τα λάθη τους. Να δώσουμε τις μάχες ώστε να μην έχουν πρόβλημα οι επιχειρήσεις και οι πολίτες.  

Δυστυχώς η αδιαλλαξία της δημόσιας διοίκησης θα μας αναγκάσει να αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργούμε στα γραφεία μας, εάν θέλουμε να επιβιώσουμε. Αυτό σημαίνει για τον πελάτη μας ότι σύντομα θα ξεχάσει το φιλικό πρόσωπο που έβαζε πλάτη για όλα, το αποκούμπι του στην λαίλαπα του ψηφιακού μετασχηματισμού, το ανάχωμα στα δυσθεώρητα πρόστιμα. 

Είμαστε άνθρωποι που και κουραζόμαστε και αρρωσταίνουμε, άνθρωποι με οικογένειες, άνθρωποι όχι μηχανές. Απαιτούμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για εμάς και για το προσωπικό μας. Δεν μπορεί να είναι κατάρα να εργάζεσαι σε λογιστικό γραφείο ή να είσαι λογιστής.   

 

Τα γαϊδούρια δεν αντέχουν άλλο φόρτωμα.

Αυτό να το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι διοικούντες.






ΥΓ: Θέλουμε να ενημερώσουμε τον εκπρόσωπο τύπου του Υπουργείου κ. Όμηρο Τσάπαλο ότι δεν έχει ασυλία για όσα έχει πει για τον κλάδο, πιθανώς το έχει ξεχάσει από την μεγάλη έπαρση του. Θα του το θυμίσει ο κλάδος μας.

Διαβάστηκε 121 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News