Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  12:01 μμ
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 12:49

ΕΑΠ: 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Κινηματογραφικής Γραφής, Πρακτικής και Έρευνας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιώσιμου Σχεδιασμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, οργανώνει το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Κινηματογραφικής Γραφής Πρακτικής και Έρευνας (1st International Conference on Cinema Screenplay, Practice and Research) στις 12, 13, 14 Δεκεμβρίου, στη Δράμα και online.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί υβριδικά με δια ζώσης και εξ αποστάσεως Συνεδρίες. Κύριος σκοπός του Συνεδρίου, είναι να ανοίξει μια ευρύτερη συζήτηση επάνω σε επίκαιρα θέματα που αφορούν στην πρακτική και έρευνα στο πεδίο του κινηματογράφου και των οπτικοακουστικών τεχνών, διερευνώντας, παράλληλα, τις δυνατότητες συνεργασίας εκπαιδευτικών οργανισμών και επαγγελματικών φορέων που δραστηριοποιούνται σε αυτό το πεδίο.

Οι θεματικοί άξονες του Συνεδρίου προσεγγίζουν μια σειρά θεματικών πεδίων που άπτονται της κινηματογραφικής γραφής και έρευνας σε αντιστοιχία με το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Σπουδές Κινηματογραφικής Γραφής, Πρακτικής και Έρευνας (ΣΚΙ)» του Ε.Α.Π., αλλά και τις ευρύτερες επιστημονικές, καλλιτεχνικές και κοινωνικές προεκτάσεις του κινηματογράφου.

Οι ανακοινώσεις που θα επιλεγούν θα δημοσιευθούν σε ηλεκτρονική έκδοση Πρακτικών του Συνεδρίου με ISBN και DOI.

Το Συνέδριο θα καλύψει τα παρακάτω θεματικά πεδία : Σενάριο, Σκηνοθεσία, Θεωρία του κινηματογράφου, Ιστορία του κινηματογράφου, Animation, Μοντάζ & Ειδικά εφέ, Κινηματογράφος και Εκπαίδευση, Τεχνητή Νοημοσύνη στον Κινηματογράφο, Μουσική και Ήχος στον Κινηματογράφο, Διεύθυνση φωτογραφίας και κινηματογραφικός φωτισμός, Κινηματογράφος και Λογοτεχνία, Περιβαλλοντικό Ντοκιμαντέρ και Animation

Σημαντικές Ημερομηνίες:

– 30 Αυγούστου, 2024: καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης περιλήψεων

– 10 Οκτωβρίου, 2024: ειδοποίηση αποδοχής

– 15 Νοεμβρίου, 2024: λήψη τελικής μορφής εισηγήσεων με αντίστοιχη κατάθεση αντίτιμου συμμετοχής των άρθρων στο Συνέδριο.

– 30 Νοεμβρίου, 2024: ανακοίνωση τελικού προγράμματος

– 12, 13, 14 Δεκεμβρίου, 2024: Διεξαγωγή Συνεδρίου

Για την κάθε εισήγηση και για την παρακολούθηση, θα δοθούν αντίστοιχες βεβαιώσεις.

Περισσότερες Πληροφορίες: http://icc.eap.gr/

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Διαβάστηκε 133 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News