Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:54 πμ
Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024 21:30

Συντήρηση και εξωραϊσμός στις παιδικές χαρές του Δήμου Αγρινίου - Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συντήρηση και εξωραϊσμός στις παιδικές χαρές του Δήμου Αγρινίου. Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σε 20 παιδικές χαρές του Δήμου

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται εδώ και τρεις περίπου μήνες οι εργασίες συντήρησης - επισκευής σε παιδικές χαρές του Δήμου Αγρινίου, με γνώμονα την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα αλλά και την αισθητική.
Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σε 20 παιδικές χαρές.

Την Πέμπτη έγιναν εργασίες στην παιδική χαρά της Ρίγανης, την Παρασκευή στην παιδική χαρά της Λεπενούς, ενώ έπειτα έχει σειρά η παιδική χαρά στο Καινούργιο και οι παιδικές χαρές στην περιοχή των Δ.Ε. Παρακαμπυλίων και Παναιτωλικού.

Πέραν όμως της συντήρησης και επισκευής, ο Δήμος Αγρινίου πραγματοποιεί και επισκέψεις στις παιδικές χαρές εφόσον ολοκληρωθούν οι εργασίες, μήπως προκύψει κάποια ζημιά, ώστε να την επιδιορθώσει άμεσα.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Βασιλείου μιλώντας «Σ» επεσήμανε:

giannis-vasileiou

Ο Γιάννης Βασιλείου

«έχουμε ξεκινήσει την συντήρηση των παιδικών χαρών του Δήμου μας εδώ και περίπου 3 μήνες. Μέχρι στιγμής έχουν συντηρηθεί 20 παιδικές χαρές, σε διάφορα σημεία του Δήμου. Την Πέμπτη κάναμε όποιες παρεμβάσεις ήταν απαραίτητες στην παιδική χαρά της Ρίγανης, την Παρασκευή στην παιδική χαρά της Λεπενούς, ενώ έπειτα έχει σειρά η παιδική χαρά στο Καινούργιο και οι Δημοτικές Ενότητες Παρακαμπυλίων και Παναιτωλικού.

Υπάρχει κλιμάκιο που επισκέπτεται όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου και σημειώνει τι ανάγκες έχει η κάθε μία ξεχωριστά, ώστε μετά να την επισκεφτούμε έχοντας μαζί μας τα απαραίτητα πιστοποιημένα υλικά, που χρειάζονται για να κάνουμε άμεσα τις παρεμβάσεις.

Όλα τα υλικά έχουν συγκεκριμένες και αυστηρές προδιαγραφές, ακόμη και το χαλίκι που βάζουμε στις παιδικές χαρές. Οι παρεμβάσεις προβλέπουν εργασίες περίφραξης, συντήρηση των υπαρχόντων παιχνιδιών, βάψιμο κλπ.

Φυσικά αν ολοκληρώσουμε τις παρεμβάσεις σε μια παιδική χαρά, όπου και αν είναι αυτή στο Δήμο Αγρινίου, δεν σημαίνει ότι δεν θα περάσουμε πάλι για να ελέγξουμε. Κάνουμε την επίσκεψή και ως υπηρεσία εκτός από το αν μας ενημερώσει κάποιος για πιθανή ζημιά.

Σκοπός μας είναι όλες οι παιδικές χαρές να είναι ασφαλείς, διότι αυτή την περίοδο και γενικότερα την άνοιξη και το καλοκαίρι τα παιδιά μένουν περισσότερες ώρες σ’ αυτές και αν ήδη έχουμε κάνει την παρέμβαση που χρειάζεται, τότε οι ώρες του παιχνιδιού γίνονται περισσότερο ευχάριστες και υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε ολοκληρώσει κάθε εκκρεμότητα που υπάρχει, όπως επίσης θα έχουν γίνει και οι εργασίες που πιθανότατα έχουν χρειαστεί να γίνουν ως δεύτερος «κύκλος» παρεμβάσεων».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 93 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News