Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:53 πμ
Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024 16:54

«Να μ’ αγαπάς»: Ποια είναι η Ηρώ για την οποία γράφτηκε το ωραιότερο ελληνικό τραγούδι αγάπης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το τραγούδι «Να μ’ αγαπάς» ακούστηκε για πρώτη φορά στην ταινία «Ασυμβίβαστος» το 1979 από τη χαρακτηριστική φωνή του Παύλου Σιδηρόπουλου.

Πρόκειται για έναν ύμνο στην αγάπη, που έχει τραγουδηθεί έκτοτε από χιλιάδες καλλιτέχνες και μέχρι σήμερα ακούγεται στους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Το «Να μ’ αγαπάς» αποκάλυψε μια άλλη πλευρά του Παύλου Σιδηρόπουλου, πιο λυρική, καθώς μέχρι τότε είχε ταυτιστεί με αμιγώς ροκ κομμάτια. Χάρη όμως σε αυτό το τραγούδι έγινε ευρέως γνωστός και αγαπήθηκε από το κοινό.

Το «Να μ’ αγαπάς» το υπογράφει ο Ανδρέας Θωμόπουλος, ο οποίος είχε αναλάβει τόσο το σενάριο όσο και τη σκηνοθεσία της ταινίας «Ασυμβίβαστος». Το ερώτημα ωστόσο που προκύπτει, είναι πώς δημιουργήθηκε αυτό το τραγούδι και ποια κοπέλα είχε ο Ανδρέας Θωμόπουλος στο μυαλό και στην καρδιά του, όταν το έγραφε.

Το τραγούδι γράφτηκε στο σπίτι του Μανούσου Μανουσάκη στο Χιλιομόδι το Πάσχα του 1976, σύμφωνα με το ogdoo.gr.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος αφηγείται, ότι η μούσα του ήταν η Ηρώ, στην οποία ήθελε να εκφράσει τα συναισθήματά του και να την πείσει να τον παντρευτεί.

Συγκεκριμένα εξιστορεί: «Το έγραψα, φουλ ερωτευμένος με την Ηρώ, για να την πείσω να με παντρευτεί. Το 1976, ήμουν για Πάσχα, με μια μεγάλη παρέα, στο σπίτι του Μανούσου, στο Χιλιομόδι Κορίνθου. Η Ηρώ, δεν ήταν εκεί, έκανε Πάσχα με τους δικούς της, αφού μόλις την είχα γνωρίσει. Εγώ, απομονωμένος με μια κιθάρα, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο, ακόμη και την Κυριακή του Πάσχα, ετοίμαζα το τραγούδι, για την Ηρώ… Αργότερα, όταν το ολοκλήρωσα, την πήρα τηλέφωνο, και το έπαιξα».

Το τραγούδι φυσικά συγκίνησε την Ηρώ και τελικά δέχτηκε την πρόταση γάμου του Ανδρέα Θωμόπουλου. Από τότε μέχρι σήμερα ζουν μαζί και είναι πολύ αγαπημένοι.

Instyle.gr

Διαβάστηκε 162 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News