Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  12:01 μμ
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 14:17

Ε.Λ.Φ.Ε. ΑΙΤΩΛ-ΝΙΑΣ: Αδιαλλαξία του Υπουργού Οικονομικών αλλά και του Διοικητή της ΑΑΔΕ σχετικά με τα θέματα των φορολογικών δηλώσεων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σας παραθέτουμε δύο αρχεία τα οποία αφορούν τα εξής:

Το πρώτο είναι κοινή επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών, του 10ου Περιφερειακού τμήματος του Ο.Ε.Ε. και των Ενώσεων λογιστών της Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Το δεύτερο είναι Δελτίο Τύπου της Ολομέλειας των Προέδρων των Ενώσεων όλης της Χώρας, με το οποίο ανακοινώνεται η συγκέντρωση στο Σύνταγμα όλων των προέδρων, σε μια συμβολική κίνηση εκπροσωπώντας τους συναδέλφους μας.

Η αδιαλλαξία του Υπουργού Οικονομικών αλλά και του Διοικητή της ΑΑΔΕ, αποτυπώνονται σε κάθε δημόσια τοποθέτηση τους επί του θέματος.

https://www.taxheaven.gr/news/68093/g-pitsilhs-gia-forologikes-dhlwseis-h-yphresia-den-kanei-laoh-den-yparxei-sxedio-paratashs

Έχουν φτάσει στο σημείο να μην αποδέχονται καν τα λάθη που έχουν γίνει από την πλευρά της φορολογικής διοίκησης και για τα οποία οι ίδιοι είναι ενήμεροι από τους υφισταμένους τους στο Υπουργείο και στην ΑΑΔΕ. Δεν γνωρίζουμε τι υποκινεί αυτή την αδιαλλαξία, αλλά ευχόμαστε έστω και την τελευταία στιγμή να αναγνωρίσουν ότι αυτό που απαιτούν από τον κλάδο μας είναι αδύνατο να υλοποιηθεί εντός των χρονικών ορίων που έχουν νομοθετήσει.

Επίσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι οι υπόλοιπες δηλώσεις προς υποβολή δεν είναι 1.500.000 όπως κακώς αναφέρεται από την ΑΑΔΕ, αλλά πολύ περισσότερες, διότι στην αρίθμηση των αρχικώς υποβληθέντων περιλαμβάνονται και οι τροποποιητικές που έχουν ήδη υποβληθεί και οι οποίες φέτος είναι πολύ περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά.

Ακόμη η ΑΑΔΕ έχει αποστείλει τις τελευταίες μέρες 253.816 email για τροποποιήσεις σε στοιχεία μετά την υποβολή δήλωσης. Μέσω αυτού ζητά από τους φορολογούμενους να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση έως 26 Ιουλίου κάτι το οποίο δεν προκύπτει από καμία απόφαση. Το αντίθετο μάλιστα, με την Α.1061/2024 (ΦΕΚ Β' 2436/24-04-2024) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. Πιο συγκεκριμένα στην παρ. 8 του άρθρου 4 αυτής, προβλέπονται τα εξής:

«8. α. Οι τροποποιητικές δηλώσεις που υποβάλλονται εκπρόθεσμα, όχι λόγω υπαιτιότητας του δικαιούχου των εισοδημάτων, αλλά εξαιτίας εκπρόθεσμης αποστολής αρχικού ή τροποποιητικού ηλεκτρονικού αρχείου στην ΑΑΔΕ, μηνιαίου ή ετήσιου, από τον εργοδότη/αρμόδιο φορέα που έχει την υποχρέωση, όπως και σε κάθε περίπτωση εκπρόθεσμης έκδοσης, διόρθωσης και χορήγησης βεβαίωσης από υπόχρεο φορέα, όταν αυτή είναι απαραίτητη για την συμπλήρωση και την υποβολή δήλωσης, θεωρούνται εμπρόθεσμες εφόσον υποβάλλονται εντός του φορολογικού έτους που εκδόθηκαν οι βεβαιώσεις από τον φορέα. Προκειμένου να μην επιβληθούν πρόστιμα και να μην υπολογιστούν τόκοι, οι τροποποιητικές δηλώσεις αυτές υποβάλλονται στην αρμόδια υπηρεσία κατά τα αναφερόμενα στην παρ. 1γ του άρθρου 1 της παρούσας. Πρόστιμα δεν επιβάλλονται και τόκοι δεν υπολογίζονται και στις περιπτώσεις που οι βεβαιώσεις αυτές χορηγούνται εκπρόθεσμα από φορέα αλλοδαπής.».

--

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 96 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 14:39
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News