Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  12:00 μμ
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 12:28

Οι κατασκηνώσεις των κοριτσιών στην Κάτω Βασιλική, έγραψαν και πάλι ιστορία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Φθάνοντας στην Κάτω Βασιλική, στην παραλία στο συνοικισμό Κωστέικα, Δήμου Ναυπακτίας, βρήκαμε μπροστά μας την Κατασκήνωση, όπου ένα σωρό χαρούμενες κοριτσίστικες φωνές μας τράβηξαν την προσοχή.

Ήταν η ώρα με τα διάφορα προγράμματα παιχνιδιών και τα παιδιά ήταν σκορπισμένα στα μικρά γήπεδα, στους χώρους με τις σκιές και με τα επιτραπέζια παιχνίδια και σε μια ατμόσφαιρα που οι φωνές των παιδιών ανακατεύονταν με τις φωνές των τζιτζικιών σε ιδιαίτερα πανηγυρικό κλίμα παρά τη ζέστη που επικρατούσε.

Στη σύντομη ξενάγηση που μας έγινε από στελέχη του αρχηγείου, είδαμε συνολικά το πώς είναι ετοιμασμένα για την αγωγή στη νεολαία, χώροι αθλοπαιδιών, τραπεζαρία υπαίθρια και ανακαινισμένη, χώροι υπαίθριου εκκλησιασμού με το εκκλησάκι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, σπιτάκια κλιματιζόμενα για τα παιδιά, ακόμα και αμφιθέατρο για τις καλλιτεχνικές και εορταστικές εκδηλώσεις.

Εντύπωση μας προκάλεσε η άψογη καθαριότητα των χώρων καθώς επίσης και των υπαίθριων και εσωτερικών εγκαταστάσεων για τα ντους, που θα τα ζήλευαν και καλές τουριστικές επαγγελματικές μονάδες.

Όλη η προσπάθεια φαίνεται άψογα οργανωμένη και πληροφορηθήκαμε ότι στηρίζεται αποκλειστικά σε πάνω από πενήντα εθελοντές, φοιτητές και ειδικούς επιστήμονες που ασχολούνται χρόνια με τη συγκεκριμένη προσπάθεια κοινωνικοποίησης των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των κατασκηνώσεων και που παράλληλα έχουν και ειδικό πρόγραμμα γνωριμίας με την Ορθόδοξη Παράδοση και Χριστιανική αγωγή.

Βλέποντας τέτοιες προσπάθειες και παρατηρώντας κάποιος τα τόσο χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών – κοριτσιών, δεν μπορεί παρά να είναι αισιόδοξος ότι κάτι πάει καλά, και ότι θα έχουμε καλύτερο μέλλον στην πατρίδα μας. Και μάλιστα όταν έχουμε καλλιεργημένες στις παραδόσεις της φυλής μας νέες κοπελιές που θα μπορεί αύριο να μας δώσουν ως στελέχη της κοινωνίας και ως αυριανές μητέρες τις σωστές οικογένειες που όλοι θαυμάζουμε και θέλουμε.

Η  όλη προσπάθεια των εθελοντών για την επιτυχία των κατασκηνώσεων, στηρίζεται επί δεκαετίες, από την μοναστική ιεραποστολική Αδελφότητα του μοναστηριού της Μεταμόρφωσης στη Ναύπακτο.

Πηγή: npress.gr

Διαβάστηκε 117 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News