Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:52 πμ
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 10:03

Ο Σύλλογος Εμπόρων και Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου για την επιστροφή επιδοτήσεων ρεύματος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΖΗΤΑ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσηκωθεί  θύελλα διαμαρτυριών από την πλευρά των μικρών επιχειρήσεων για την απόφαση των παρόχων ενέργειας να ζητήσουν επιστροφή των ποσών της επιδότησης που έλαβαν την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2022 έως τον Δεκέμβριο του 2023.

Η απόφαση αυτή αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες από τον Μάιο του 2022 έλαβαν επιδότηση από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στους υπερβολικά μεγάλους λογαριασμούς ρεύματος.

Η επιδότηση όμως αυτή δεν εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με αποτέλεσμα οι πάροχοι να ζητούν πίσω τα ποσά  τα οποία που έδωσαν με την μορφή μειώσεων και αυτό γιατί δεν έλαβαν την επιχορήγηση από το κράτος.

Με αφορμή αυτή την  εξέλιξη ο Σύλλογος Εμπόρων και Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου θέλει να δηλώσει ότι είναι απαράδεκτο αυτό να συμβαίνει σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων και μάλιστα σε μια χρονιά που υπάρχουν  σημαντικά προβλήματα ,όπως η σημαντική πτώση του τζίρου , η αύξηση των λειτουργικών εξόδων των επιχειρήσεων και ο νέος τρόπος φορολόγησης .

Η αιφνιδιαστική απαίτηση  πληρωμής μεγάλων ποσών θα δημιουργήσει επί πλέον προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα στις επιχειρήσεις .

Ο Σύλλογος μας, ζητά άμεσα από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα και να εξετάσει τρόπους ούτως ώστε να μην επιβαρυνθούν με επί πλέον υποχρεώσεις οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δοκιμάζοντας για ακόμη μια φορά τις αντοχές τους.

 

 

Για το Δ.Σ


Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν . Γραμματέας
  

Κωστίκογλου Σωκράτης                             Γιοπάνος Ιωάννης

Διαβάστηκε 100 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News