Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  12:01 μμ
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 09:55

Τι πρέπει να τρώμε στον καύσωνα: Τα τρόφιμα που προσφέρουν την καλύτερη ενυδάτωση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, το σώμα μας έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ενυδάτωση. Το νερό είναι η πρώτη επιλογή, μπορούμε όμως και μέσω της διατροφής μας να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη ποσότητα υγρών για τις ζεστές ημέρες. Ακολουθούν μερικά tips για να μην αφυδατώσουμε το σώμα μας:

Πίνουμε πολύ νερό
Ο οργανισμός χάνει πολλά υγρά μέσω της εφίδρωσης, οπότε πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε στο νερό φέτες λεμονιού ή αγγουριού για μια δροσιστική γεύση.

Φρούτα και λαχανικά
Τα φρούτα και τα λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και είναι ιδανικά για τις ζεστές μέρες. Παρέχουν όχι μόνο υγρά αλλά και βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Οι καλύτερες επιλογές για να νικήσουμε τον καύσωνα είναι:

-Καρπούζι: Αποτελούμενο από 92% νερό, το καρπούζι είναι μια εξαιρετική επιλογή για την ενίσχυση των επιπέδων ενυδάτωσης καθώς απολαμβάνεις ένα νόστιμο γλυκό σνακ. Εκτός από τις βιταμίνες Α, Β6 και C, το καρπούζι περιέχει αμινοξέα που βοηθούν το σώμα να παράγει πρωτεΐνες και να διασπά τα τρόφιμα, ενισχύοντας το πεπτικό μας σύστημα.

-Αγγούρι: Το σώμα ενός αγγουριού αποτελείται από 96% νερό, γεγονός που καθιστά το εν λόγω λαχανικό στην κορυφή των ενυδατικών τροφών. Έκτος από αντιοξειδωτικές ιδιότητες, το αγγούρι είναι επίσης γνωστό για την περιεκτικότητα του σε βιταμίνες (A, C και K), μαγγάνιο, μαγνήσιο και κάλιο.

-Ντομάτες: Η περιεκτικότητα τους σε νερό αγγίζει το 94%, προσφέροντας στον οργανισμό βιταμίνες και μέταλλα που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Η ντομάτα θεωρείται άριστη τροφή για την υγεία του συκωτιού.

Ελαφριά γεύματα
Αντί για πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες γεύματα, προτιμήστε ελαφριές και δροσερές επιλογές. Σαλάτες με φρέσκα λαχανικά, κοτόπουλο ή τόνο και λίγο ελαιόλαδο είναι ιδανικές. Επίσης, οι κρύες σούπες με βάση το γιαούρτι ή το αγγούρι είναι δροσιστικές και θρεπτικές.

Περιορίστε τον καφέ και το αλκοόλ
Η καφεΐνη και το αλκοόλ μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση. Προτιμήστε φυσικούς χυμούς, τσάι βοτάνων ή απλά νερό αντί για καφέ ή αλκοολούχα ποτά.

Πολλά και μικρά σνακ
Επιλέξτε ξηρούς καρπούς, γιαούρτι με μέλι και φρούτα ή σπιτικές μπάρες δημητριακών. Αυτά τα σνακ παρέχουν ενέργεια χωρίς να βαραίνουν το στομάχι.

Λιγότερο αλάτι
Αν και το αλάτι είναι απαραίτητο για την ισορροπία των ηλεκτρολυτών, υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών. Επιλέξτε φαγητά με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και προτιμήστε φυσικά καρυκεύματα.

thetoc.gr

Διαβάστηκε 106 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News