Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:50 πμ
Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 12:42

«Υπάρχει μέλλον για τα ορεινά χωριά;»: Ενδιαφέρουσα ημερίδα στο Αργυρό Πηγάδι Θέρμου (Σαβ 3/8/2024 10:00 πμ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια ανοικτή εκδήλωση- ημερίδα βάζει στο τραπέζι το κρίσιμο ερώτημα «Υπάρχει μέλλον για τα ορεινά χωριά;» και φιλοδοξεί να συμβάλει στον σχετικό προβληματισμό και τη διερεύνηση των απαραίτητων προϋποθέσεων.

Οργανώνεται το Σάββατο 3 Αυγούστου 2024 και ώρα 10.00  στο Αργυρό Πηγάδι του Δήμου Θέρμου  από τους Συλλόγους Αμβρακιωτών και Αργυροπηγαδιτών Τριχωνίδας, Καστανιωτών Ευρυτανίας και την ΚΟΙΝΣΕΠ “Ορεινή”  σε συνδιοργάνωση με τους Δήμους Θέρμου και Καρπενησίου.

Αναφέρει η σχετική ενημέρωση:

Οι διοργανωτές καλούν όλους  τους φορείς  και τα πρόσωπα που χαράσσουν και ασκούν πολιτικές καθώς και τους φορείς που έχουν άποψη και ενδιαφέρον για το θέμα να παρευρεθούν και να τοποθετηθούν στο ερώτημα Θέλουμε τα ορεινά χωριά μας σήμερα;

Και αν τα θέλουμε, με ποιες προϋποθέσεις, με ποιες πολιτικές και πρακτικές  θα επιβιώσουν;

Η υπάρχουσα κατάσταση στην ορεινή περιοχή του Δήμου Θέρμου είναι αυτή που επιβάλλει την πραγματοποίηση της ημερίδας, ως συμβολή στην προσπάθεια συλλογικοτήτων και ενεργών πολιτών για την ανάσχεση της φθοράς και την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της περιοχής.

Μιας περιοχής που παρά τον φυσικό και πολιτισμικό της πλούτο  είναι μια ακραία παραμελημένη περιοχή. Η απαράδεκτη κατάσταση των χωματόδρομων που συνδέουν ακόμα χωριά της τόσο με την έδρα του Δήμου, το Θέρμο, όσο και μεταξύ τους αλλά και με την γειτονική περιοχή της Ευρυτανίας την σφραγίζει ως περιοχή απομονωμένη και μειονεκτική και την καταδικάζει ελαχιστοποιώντας ή και μηδενίζοντας κάθε δυνατότητα ανάπτυξης.

Η κατάσταση αυτή επιβάλλεται και μπορεί  να αλλάξει.  Η επιβίωση των ορεινών χωριών είναι μια οφειλόμενη υποχρέωση στην ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, αλλά και μια υποχρέωση στα παιδιά μας.

Για να παραμείνουν τα ορεινά χωριά διέξοδος και καταφύγιο, στην εποχή επιδείνωσης των συνθηκών ζωής λόγω της κλιματικής κρίσης.  Για να γίνουν μια εναλλακτική, ποιοτική  και φιλικότερη προς το περιβάλλον πρόταση.

Η αφίσα, το πρόγραμμα και η πρόσκληση της ημερίδας:

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 142 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 12:48
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News