Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  6:15 μμ
Τρίτη, 09 Ιουλίου 2024 10:14

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο εφαρμόζει το σύστημα διαδικτυακής επιτήρησης (online proctoring).

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, πρωτοπόρο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καινοτομεί για άλλη μία φορά εισάγοντας τη χρήση συστήματος διαδικτυακής επιτήρησης (online proctoring) στη διαδικασία αξιολόγησης φοιτητών/τριών μέσω εξ αποστάσεως εξετάσεων, ως επιπρόσθετη  λειτουργία στην ήδη υπάρχουσα ηλεκτρονική πλατφόρμα των εξ αποστάσεως εξετάσεων του.

Σκοπός του είναι η ανίχνευση/υπόδειξη τυχόν απόκλισης ή μη τήρησης των προκαθορισμένων κανόνων και περιορισμών που εξασφαλίζουν το αδιάβλητο των εξ αποστάσεως εξετάσεων σε πραγματικό χρόνο.

Η χρήση του συστήματος εφαρμόστηκε την τρέχουσα εξεταστική περίοδο σε μικρή  κλίμακα και η ανατροφοδότηση που ελήφθη από τα εμπλεκόμενα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας (φοιτητές/τριες και Καθηγητές/τριες – Σύμβουλοι) θα ληφθεί υπόψη για τη βελτίωση της διαδικασίας και την εφαρμογή του συστήματος σε μεγάλη κλίμακα (ή σε όλες τις εξ αποστάσεως εξετάσεις) το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.   

Διαβάστηκε 157 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News