Τρίτη, 2η Ιουλίου 2024  12:56 μμ
Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024 16:47

Καιρός να δουλέψουν όλοι μαζί οι έμποροι στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πολλοί σχολίασαν τη προχθεσινή σύσκεψη του Συνδέσμου Εμπόρων και Επιχειρηματιών του Αγρινίου με εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων εμπόρων και επαγγελματιών της Αιτωλοακαρνανίας στα γραφεία του.

Το αντικείμενο μπορεί να ήταν "τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το λιανεμπόριο και την επιχειρηματικότητα στον Νομό" και να πέρασαν πολύ ώρα κουβεντιάζοντας την πτώση του τζίρου και το αιώνιο (αγαπημένο στην Ελλάδα) ερώτημα "τι πρέπει να κάνουμε", όμως το βασικό ήταν ότι επικεφαλής εμπόρων από όλο τον νομό κάθισαν σε ένα τραπέζι να βρουν τι μπορούν να κάνουν όλοι μαζί.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θέρμου και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Έμπορων Αμφιλοχίας.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μια περιοχή που πάει μαζί στα εμπορικά θέματα με επίκεντρο το Αγρίνιο θα μπορεί να συνδυάσει τις πρωτοβουλίες της και με τον Βάλτο και με το Θέρμο αλλά και με το Μεσολόγγι(μακάρι προοδευτικά και με το Ξηρόμερο) ώστε να αποτελέσουν έναν ενιαίο χώρο εμπορίου.

Κι αν είχαμε μυαλό όλοι μας εδώ δυτικά και δεν ασχολούμαστε με το πού θα έχει έδρα η κάθε βοϊδοσχολή, θα βλέπαμε ότι Αγρίνιο και Μεσολόγγι είναι δύο αλληλοσυμπληρούμενοι χώροι, ο ένας για εμπόριο στη τουριστική κατεύθυνση και ο άλλος για εμπόριο μηχανημάτων, εργαλείων, τεχνικών μέσων, αυτοκινήτων και τόσα άλλο που κάποιοι φωστήρες δεν θέλουν εδώ και χρόνια να μετέχουν ως "εμπορικά".

Για να μην πούμε για το συνεχές ολοήμερο πάρε-δώσε του Θέρμου ή της περιοχής της Αμφιλοχίας και την αγορά που υπάρχει στο Αγρίνιο για επαγγέλματα από την Λευκάδα ή ακόμη και από την Άρτα. Κοινές δράσεις μπορούν να γίνουν, ταυτόχρονες εκδηλώσεις επίσης.
Ένα εκπτωτικό κουπόνι για όταν ψωνίζεις από συγκεκριμένη πόλη σε άλλη συγκεκριμένη πόλη; Γιατί όχι; Ιδέες χρειάζονται...

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 152 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Στην ίδια κατηγορία