Τρίτη, 2η Ιουλίου 2024  1:03 μμ
Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024 16:44

Τριπλός καιρός από τη νέα εβδομάδα – Νέα πρόγνωση για καύσωνα και καταιγίδες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την ώρα που ο σημερινός καιρός προκαλεί προβληματισμό σε ό,τι αφορά τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, από τη νέα εβδομάδα η κατάσταση αναμένεται να αλλάξει.

Σύμφωνα με νεότερη πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια, μετεωρολόγου του Alpha, ο καιρός από την άλλη εβδομάδα θα «παρουσιάσει τρία πρόσωπα» με διαφορετικές –για κάθε ημέρα– συνθήκες.

Όπως έγραψε σχετικά ο μετεωρολόγος στα social media, τη Δευτέρα και την Τρίτη, θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 37 – 39 βαθμούς, ίσως και 40 τοπικά, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία.

Από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή, θα ανέβει πάλι η θερμοκρασία με υποφερτή ζέστη, ηλιοφάνεια και μελτέμια μέχρι 7 μποφόρ.

Καιρός: Η πρόγνωση του Τσατραφύλλια

«Θερμή εισβολή και μετά καταιγίδες και μπουρίνια…

Τρία πρόσωπα θα παρουσιάσει ο καιρός τη νέα εβδομάδα:

Δευτέρα-Τρίτη:

Άνοδος της θερμοκρασίας με το υδράργυρο να αγγίζει τους 37-39 (ίσως και 40 τοπικά) σε Θεσσαλία, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Αιτωλοακαρνανία, Λακωνία, Μεσσηνία, Κορινθία, Αργολίδα, νότια Κρήτη. Στους 35-37 στην Αττική και στους 32-34 στη Θεσσαλονίκη.

Τετάρτη – Πέμπτη:

Πτώση θερμοκρασίας 8-10 βαθμούς.

Δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες και μπουρίνια με πολλούς κεραυνούς στα ηπειρωτικά.

Παρασκευή-Κυριακή:

Άνοδος της θερμοκρασίας με υποφερτή ζέστη, ηλιοφάνεια και μελτέμια μέχρι 7 μποφόρ».

reader.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 50 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024 16:47
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News