Κυριακή, 30η Ιουνίου 2024  9:21 μμ
Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 17:54

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αγρινίου απελευθέρωσε 50 λαγούς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Δ.Σ. του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Αγρινίου ενημερώνει  ότι στα πλαίσια των φιλοθηραματικών του δράσεων, πραγματοποίησε την απελευθέρωση 50 λαγών (Lepus eyropaeus), την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024.

Η απελευθέρωση έγινε παρουσία υπαλλήλων του Δασαρχείου Αγρινίου, θηροφυλάκων της Δ΄ ΚΟΣΕ και μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, βάσει πάντα της σχετικής μελέτης εμπλουτισμού βιοτόπων της Δ΄ ΚΟΣΕ.

Η εν λόγω απελευθέρωση έγινε στις κάτωθι περιοχές αρμοδιότητας του Δασαρχείου Αγρινίου:

-Υποπεριοχή Νεάπολης, Δ.Ε. Νεάπολης, Δ. Αγρινίου: 15 λαγοί
-Υποπεριοχή Σκουτερά, Δ.Ε. Παναιτωλικού, Δ. Αγρινίου: 15 λαγοί
-Υποπεριοχή Καινούργιο Παραβόλα, Δ.Ε. Παραβόλας, Δ. Αγρινίου: 20 λαγοί.

Οι δράσεις εμπλουτισμού των βιοτόπων με θηράματα από τον Σύλλογο μας, δεν σταματούν εδώ αλλά θα συνεχιστούν με την απελευθέρωση 80 ατόμων ορεινής πέρδικας (Alectotis graeca), βάσει της εγκριθείσας μελέτης η οποία έχει συνταχθεί για το σκοπό αυτό σε συνεργασία με τους θηραματολόγους της Δ΄ ΚΟΣΕ.

«Ευχαριστούμε θερμά τον Προϊστάμενο και τους υπαλλήλους του Δασαρχείου Αγρινίου καθώς και το Δ.Σ. και τους επιστημονικούς συνεργάτες της Δ΄ ΚΟΣΕ για την άψογη συνεργασία μας.

Παρακαλούνται θερμά οι φίλοι κυνηγοί να προστατέψουν και να μην παρενοχλήσουν τα απελευθερωμένα θηράματα τουλάχιστον για 1 μήνα, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να προσαρμοστούν στους νέους, γι’ αυτά, βιότοπους.

Για το σκοπό αυτό θα υπάρξει η απαραίτητη θηροφύλαξη στις εν λόγω περιοχές», καταλήγει η σχετική ενημέρωση.

agrinionews.gr

 

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 113 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News