Κυριακή, 30η Ιουνίου 2024  6:05 μμ
Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 10:30

Δρόμος για Λούρο: «Πυρά» κατά Μαυρομμάτη για το μισό έργο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για μια ακόμη χρονιά παραμένει… μισός ο δρόμος προς την παραλία του Λούρου – Οι προεκλογικές φιέστες, τα μπαλώματα και οι καθυστερήσεις έχουν οδηγήσει σε ακόμη ένα ναυάγιο της βελτίωσης της περιμετρικής Νεοχωρίου – παραλίας Λούρου συνολικά 17χλμ. προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ!

Δυστυχώς, το πολυδιαφημισμένο έργο έμεινε στις προεκλογικές φιέστες του 2022-2023 με υποτυπώδη ασφαλτόστρωση ορισμένων τμημάτων και πλέον σήμερα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για ένα έργο που αναμένει η τοπική κοινωνία. Ο κακός προγραμματισμός και οι καθυστερήσεις, είχαν ως αποτέλεσμα να μην παραδοθεί ως όφειλε και ως όριζε η μελέτη, ένα έργο που έχει εγκριθεί από τον Ιούνιο του 2019 και την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, καθώς έχει περάσει τον Απρίλιο του 2021 από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Για ένα ακόμη καλοκαίρι, το έργο που περιμένει η κοινωνία και αφορά τη βελτίωση της περιμετρικής οδού έως την παραλία του Λούρου, παραμένει σε… φάση υλοποίησης παρά το γεγονός ότι πλησιάζουμε τα ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ (!!!) από την υπογραφή του αναδόχου (Οκτώβριος 2021) με ολική προθεσμία τους 18 μήνες. Εκτός κι αν παραδόθηκε… μισό. Διότι σήμερα, περίπου 33 μήνες μετά, έχουν πραγματοποιηθεί μόνο τμηματικές ασφαλτοστρώσεις και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στη διώρυγα.

Η μελέτη του έργου αναφέρει εργασίες που περιλαμβάνουν διαπλατύνσεις της οδού όπου είναι δυνατές, επένδυση τάφρου σε τμήματα του δρόμου, ανακατασκευή τμήματος και ασφαλτόστρωση σε όλο το μήκος των 17 χλμ, τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων ασφαλείας σε όλο το δρόμο για την άρση της επικινδυνότητας καθώς και κατασκευή οριζόντιας και κάθετης σήμανση του δρόμου.

Δείτε την σύμβαση εδώ

Αυτές οι εικόνες δεν τιμούν ένα σημαντικό έργο με προϋπολογισμό 4,5 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που όχι μόνο αδυνατεί να υλοποιηθεί αλλά και παραδίδεται σε «δόσεις» και με προχειρότητες. Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι η Περιφερειακή Αρχή και ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης δεν έχει εκδώσει καμία επίσημη ανακοίνωση για την εξέλιξη του έργου.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙ – ΛΟΥΡΟΣ;;;

Έγιναν όλες οι αναφερόμενες εργασίες της μελέτης;

Έγινε παραλαβή του έργου;

Αναμένουμε μια επίσημη απάντηση από τον τέως Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και νυν Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Θανάση Μαυρομμάτη!

Αναμένουμε μια επίσημη απάντηση από τον Νεοχωρίτη Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης Φαρμάκη κ. Κώστα Δαουτίδη!

iaitoloakarnania.gr

Διαβάστηκε 110 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News